Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u BiH

Uhićen pedofil koji se lažno predstavljao na Instagramu i od maloljetnica tražio eksplicitne fotografije i videe

Mobitel, ilustracija
Mobitel, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Pripadnici policije u BiH uhitili su nedaleko od Konjica na sjeveru Hercegovine 21-godišnjeg pedofila koji je naveo oko 40 djevojčica uzrasta od 9 do 13 godina da mu online dostavljaju seksualno eksplicitne fotografije i videosnimke.

Kako su u srijedu priopćili iz Federalne uprave policije (FUP), njihovi pripadnici su uhitili D.K. (2000.) po nalogu županijskoga tužiteljstva u Tuzli, gdje su zabilježeni slučajevi povezani s iskorištavanjem djece ili maloljetnika radi pornografije.

Mlađeg muškarca se tereti da je u proteklom razdoblju putem društvene mreže “Instagram” uspostavljao online komunikaciju s djecom od 9 do 13 godina, pri čemu se predstavljajući kao njihov vršnjak, te je zahtijevao dostavljanje seksualno eksplicitnih fotografija i videosnimki. Policija vjeruje da je na taj način uspostavio neprimjerenu komunikaciju s oko 40 djevojčica. IZ FUP-a su potvrdili da se po dosadašnjoj istrazi radi o djevojčicama iz BiH.

Pročitajte i ovo Sjednica Sabora Procedura će trajati većinu godine Oporba okretanjem leđa prosvjedovala zbog neizglasavanja izmjena Kaznenog zakona: ''Dogodit će se da će nasilje otići u zastaru'' Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti im višegodišnji zatvor Strava u Bjelovaru: Majka preko Facebooka prodavala pedofilu fotografije i videosnimke svoje gole kćeri (10)

Po nalogu suda i tužiteljstva obavljen je pretres u njegovoj obiteljskoj kući, te je izuzeta računalna oprema i mobilni telefoni koji su korišteni, a koji će biti uporabljeni kao dokaz u kaznenom postupku. Pripadnici FUP-a su ga ispitali, nakon čega će biti predan Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene