Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, beogradskom dijelu skupine koja se u Srbiji i Hrvatskoj tereti za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, nastavljeno je u četvrtak ispitivanjem sudskih vještaka, a daljnja ispitivanja odgođena su za lipanj.


Nataša Ortynski, stručnjakinja za biološka vještačenja, koja je ispitana videovezom iz Županijskoga suda u Zagrebu, svjedočila je o predmetima koji se povezuju s počiniteljima. Ispitivanje tehničkog vještaka Stanislava Peruška odgođeno je za sljedeće ročište, koje se očekuje početkom lipnja. Optužnica posebnoga državnog odvjetništva u Beogradu tereti Jocića, Milovanovića i Kuzmanovića za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Njih su trojica optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu. Za ubojstvo Pukanića i Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu 3. studenoga izrečene su presude šestorici optuženih, među kojima i Milovanoviću, kojemu se sudilo u odsutnosti.

Robert Matanić, koji je po optužnici okupio zločinačku skupinu, osuđen je na 33 godine zatvora. Zbog pomaganja u ubojstvu, njegov bratić Luka Matanić i zajednički prijatelj Amir Mafalani dobili su po 16 godina zatvora. Neposredni počinitelj Željko Milovanović, optužen da je aktivirao eksplozivnu napravu koja je raznijela Pukanića, u odsutnosti je osuđen na 40 godina zatvora, a Bojan Gudurić dobio je 30-godišnju zatvorsku kaznu jer je iz zasjede trebao pucati u Pukanića ako eksploziv zataji.

Slobodan Đurović osuđen je na 15 godina zatvora zbog optužaba da je bio veza ubojica sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Ubojstvo Pukanića: Zagorec i Joca Amsterdam opet svjedoče
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju