Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ubojstvo Pukanića

Ubojstvo Pukanića: Zagorec i Joca Amsterdam opet svjedoče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana optuženih za ubojstvo Ive Pukanića ponovno je zatražila svjedočenje Sretena Jocića, Stanka Subotića Caneta i Vladimira Zagorca.

USKOK je prošloga tjedna izmijenio optužnicu i naveo imena Hrvoja i Novicu Petrača kao mogućih žrtava zločinačke skupine koju je Jocić organizirao u ime nepoznatog krajnjeg naručitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Beogradu svjedočio krunski svjedok 'Pukanića je trebalo ubiti zbog pisanja članaka o duhanskoj mafiji' Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

>> Atentatori na Ivu Pukanića željeli ubiti Hrvoja i Novicu Petrača

Ne prihvati li sud prijedlog da se navodni organizator zločinačke skupine ispita video linkom iz Beograda, gdje mu se sudi zbog Pukanićeva ubojstva, obrana predlaže da se iz Bugarske i Srbije pribave podaci kada je uhićen i prebačen u Nizozemsku, odnosno kada je pušten na slobodu.

Obrana, naime, tvrdi da Jocić nije mogao organizirati zločinačku skupinu jer je u to vrijeme bio u zatvoru.

Sličnim argumentom žele odbaciti i tvrdnju USKOK-a da su Petrači trebali biti žrtve optuženih za Pukanićevo ubojstvo, ističući da je u to vrijeme Novica Petrač bio u zatvoru zbog otmice Zagočevog sina, a njegov otac u bijegu iz istog razloga.

Priča o Petračima kao mogućim žrtvama, iako do prošloga tjedna nije bila istaknuta u optužnici, provlačila se kroz cijelo suđenje. Tako je i krunski svjedok Tomislava Marjanovića u tajnom svjedočenju ispričao da je 2005. bio u Bugarskoj s prvooptuženim Robertom Matanićem, kada im je prišao turski državljanin i od Matanića naručio Petračevo ubojstvo.

Uz svjedočenje Zagorca, Jocića i Subotića obrana je zatražila i ispitivanje još nekoliko svjedoka, među kojima i bivše novinarke Nacionala Jasne Babić.

O svim dokaznim prijedlozima sudsko će vijeće odlučiti na sutrašnjem ročištu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene