Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni ugovori

Bankarice klijentima ugovarale lažne štednje, izvukle 1,8 milijuna eura

Novac, plaća
Novac, plaća Foto: Getty Images
Bankarice su klijentima nudile štednju koja nije postojala kao proizvod banke, a prilikom preuzimanja novca izdavale su lažne ugovore. Novac su koristile za razne financijske malverzacije.

Dvije djelatnice banke u Čakovcu, na zahtjev nadležnog državnog odvjetništva, istraživala je međimurska policija zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako javlja policija, 54-godišnjakinja i 50-godišnjakinja od listopada do prosinca 2023. godine klijentima banke nudile su te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci. Spomenute štednje uz kamatu od 1 % kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija traže se motivi Kolega muškarca koji se zapalio na Markovu trgu: "Bio je uvijek dobre volje, jedino znam da je imao..."

Djelatnice su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te tako oštetile trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1,8 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Muškarac se zapalio na Markovu trgu oglasilo se i odvjetništvo Policija objavila detalje o strašnom činu na Markovu trgu: "Službenik je krenuo prema muškarcu..."

Uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene