U nedjelju ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda u smjeru Lipovca s ceste je sletio kosovski autobus. U nesreći je poginulo deset osoba, 44 je ozlijeđeno. Mjesto nesreće posjetio je i Veleposlanik Kosova u Zagrebu Gëzim Kasapolli.

Galerija


Veleposlanik Kosova u Zagrebu Gëzim Kasapolli kazao je da se radi o strašnoj prometnoj nesreći.

Vezani članci Slijetanje kosovskog autobusa na autocesti A3 DORH ispitao vozača autobusa smrti u kojem je poginulo 10 osoba: Zatražen istražni zatvor Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Detalji tragedije kod Slavonskog Broda - uhićen vozač autobusa smrti: "Rekao je da je na trenutak zaspao"

"Htio bih se zahvaliti Vladi RH i nadležnima koji su nam pomogli u ovom groznom trenutku. Ja mogu samo izraziti sućut obiteljima poginulih, tražim od njih da imaju razumijevanja i za nas i da ćemo svi - institucije Hrvatske i Kosova biti tu za njih u ovim teškim trenucima", kazao je Kasapolli.

"Nadam se da ćemo naći rješenje za sve probleme koje ćemo imati od sada pa nadalje", dodao je Kasapolli.

Navodi da su u autobusu bili državljani Kosova.

"U autobusu su bili naši ljudi s Kosova koji rade u Njemačkoj i koji su krenuli na odmor na Kosovo. Autobus je u vlasništvu naše tvrtke iz Đakovice. Ovo je stvarno teško za sve nas", istaknuo je.

"Čuli smo se obiteljima nekih od ozlijeđenih i poginulih, nažalost, za njih nemamo dobre vijesti. Samo tražimo od njih da imaju snage za proći ovo", zaključio je Kasapolli.

U prometnoj nesreći poginulo je 10 osoba, dok su 44 osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je u nesreći bilo i djece. Naime, u autobusu je bilo 15 maloljetnika, a jedna djevojčica je teže stradala.