Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U društvu Blaža Petrovića

VIDEO: Pripuz nakon puštanja iz policije prvo popio piće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Pripuz pušten je nakon obavljenog obavijesnog razgovora u policiji, a u obližnjem kafiću zatekli smo ga u društvu s odvjetnikom Matićem i Blažom Petrovićem.

Pripuz nakon izlaska iz PNUSKOK-a nije bio raspoložen za izjave već je sva pitanja preusmjerio na svojeg odvjetnika Matu Matića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

'Najprije vas moram ispraviti, jer on nije moj klijent i nije prozvan za apsolutno nikakvo počinjenje kaznenog djela, niti je on dobio status osumnjičenika pa da bi morao angažirati odvjetnika', objasnio je odvjetnik Matić.

'On je pozvan na informativni razgovor i javio se jučer. Oni su proveli te razgovore, završili danas i danas su ga pustili', objasnio je Matić koji je Pripuzov obavijesni razgovor svrstao u rank normalnih građanskih dužnosti, koje ne zahtjevaju angažman odvjetnika. Na upit zašto je Pripuz zadržan 20-ak sati na razgovoru odgovorio je kako on ne zna razlog te da je to stvar policije.

>> Akcija Šok: Dakiću i Vuletiću 30 dana pritvora

>> VIDEO: Dvojica osumnjičena zbog pokušaja ubojstva Galinca i Miljuša

Pripuz se dobrovoljno javio policiji na obavijesni razgovor u zgradi PNUSKOK-a. Informaciju da se sam javio policiji potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a, Krunoslav Borovec. Pripuz se na obavijesnom razgovoru zadržao od 14 sati jučer, do jutros oko 11 sati, kada je pušten.

Pripuza je policija tražila sklopu akcije 'Šok 3', koju su mediji proglasili udarom na zagrebačko podzemlje. S njim i Nikicom Jelavićem već su prije pokušali kontaktirati no obojica su bili nedostupni.

Podsjetimo, u toj akciji prošlog su tjedna uhićeni Darko Dakić i Đorđe Vuletić, a protiv njih je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca. U Međuvremenu im je određen jednomjesečni pritvor i tereti ih se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'.

Policija još uvijek nije našla nalogodavca, a li se nadaju kako bi se navedenom akcijom ta osoba mogla pronaći. Vuletićev branitelj Milenko Umičević i Dakićeva braniteljica Ljiljana Planinić najavili su žalbe na odluke o istrazi i pritvoru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene