Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zoran Pripuz pušten je nakon obavljenog obavijesnog razgovora u policiji, a u obližnjem kafiću zatekli smo ga u društvu s odvjetnikom Matićem i Blažom Petrovićem.


Pripuz nakon izlaska iz PNUSKOK-a nije bio raspoložen za izjave već je sva pitanja preusmjerio na svojeg odvjetnika Matu Matića.

Vezani članci Otpad - 5 Trakavica sa zbrinjavanjem glomaznog otpada u Zagrebu se nastavlja: Iz Pripuzove tvrtke objavili - "Ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum" Tisuće kuna Putem lažnih edukacija i osposobljavnaja zaposlenika direktor u četiri godine u džep "pospremio" više od 1,6 milijuna kuna

'Najprije vas moram ispraviti, jer on nije moj klijent i nije prozvan za apsolutno nikakvo počinjenje kaznenog djela, niti je on dobio status osumnjičenika pa da bi morao angažirati odvjetnika', objasnio je odvjetnik Matić.

'On je pozvan na informativni razgovor i javio se jučer. Oni su proveli te razgovore, završili danas i danas su ga pustili', objasnio je Matić koji je Pripuzov obavijesni razgovor svrstao u rank normalnih građanskih dužnosti, koje ne zahtjevaju angažman odvjetnika. Na upit zašto je Pripuz zadržan 20-ak sati na razgovoru odgovorio je kako on ne zna razlog te da je to stvar policije.

>> Akcija Šok: Dakiću i Vuletiću 30 dana pritvora

>> VIDEO: Dvojica osumnjičena zbog pokušaja ubojstva Galinca i Miljuša

Pripuz se dobrovoljno javio policiji na obavijesni razgovor u zgradi PNUSKOK-a. Informaciju da se sam javio policiji potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a, Krunoslav Borovec. Pripuz se na obavijesnom razgovoru zadržao od 14 sati jučer, do jutros oko 11 sati, kada je pušten.

Pripuza je policija tražila sklopu akcije 'Šok 3', koju su mediji proglasili udarom na zagrebačko podzemlje. S njim i Nikicom Jelavićem već su prije pokušali kontaktirati no obojica su bili nedostupni.

Podsjetimo, u toj akciji prošlog su tjedna uhićeni Darko Dakić i Đorđe Vuletić, a protiv njih je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca. U Međuvremenu im je određen jednomjesečni pritvor i tereti ih se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'.

Policija još uvijek nije našla nalogodavca, a li se nadaju kako bi se navedenom akcijom ta osoba mogla pronaći. Vuletićev branitelj Milenko Umičević i Dakićeva braniteljica Ljiljana Planinić najavili su žalbe na odluke o istrazi i pritvoru.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju