Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Akcija Šok: Dakiću i Vuletiću 30 dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Dakić i Đorđe Vuletić ostaju još 30 dana u pritvoru i protiv njih je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca.

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec otvorio je istragu protiv Darka Dakića i Đorđa Vuletića zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema dokaza Puštena četvorica Srba koja su bila osumnjičena za napad na Kosovu Ilustracija "zaradili" više od pola milijuna eura Policija i USKOK otkrili detalje velike akcije: 20 osoba osumnjičeno za preprodaju stotina kilograma droge

>> Velika policijska akcija 'Šok' protiv pripadnika podzemlja

Odredio im je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i suučesnike za kojima je potraga i dalje u tijeku. Protiv Dakića je pokrenuta istraga i zbog teških okolnosti izvršenja djela. Dakić i Vuletić imaju pravo na žalbu.

Vuletićev branitelj Milenko Umičević i Dakićeva braniteljica Ljiljana Planinić najavili su žalbe na odluke o istrazi i pritvoru. O tome će odlučivati izvanraspravno vijeće.

Neslužbeno se doznaje da će se u istrazi ispitati šest svjedoka.

Đorđe Vuletić (48), bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih, i Darko Dakić (32) ponovno su, kao i krajem prošlog tjedna nakon uhićenja, negirali sumnje da su u rujnu 2008. brutalno pretukli poduzetnika Josipa Galinca. Dakić je, osim toga, porekao da je s još jednim nepoznatim napadačem za kojim se traga u lipnju te godine brutalno pretukao novinara 'Jutarnjeg lista' Dušana Miljuša.

'Izvršitelji pokušaja ubojstva'

Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'. Nalogodavac, pak, još nije otkriven, a policija se nada da bi to mogla uspjeti akcijom 'Šok 3', jednom od opsežnijih u posljednjih nekoliko godina, u kojoj su prošlog tjedna i uhićeni Vuletić i Dakić. Tada je privedeno još desetak osoba, no sve su puštene nakon obavijesnih razgovora.

Akciju 'Šok 3' mediji su proglasili udarom na zagrebačko podzemlje, a u policiji kažu kako žele rasvijetliti i druga teška, godinama neriješena kaznena djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene