Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za trećim

VIDEO: Dvojica osumnjičena zbog pokušaja ubojstva Galinca i Miljuša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojicu od četvorice prvih privedenih u sklopu akcije Šok 3, sumnjiči se za pokušaj ubojstva te je sudac odredio njihovo zadržavanje.

Dvojica od četvorice koje je policija privela iz jednog kafića na zagrebačkoj Knežiji puštena su na slobodu, dok su dvojica privedeni pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu. Određeno im je zadržavanje do novog ročišta u ponedjeljak. Neslužbeno se doznaje da je jedan od njih Đorđe Vuletić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na kratkoj relaciji "Šokirala sam se. Nisam nikad ovo doživjela": Čitateljica za DNEVNIK.hr o nevjerojatnoj cijeni jedne vožnje taksijem u Zagrebu Davor Božinović na konferenciji za novinare Velika akcija PNUSKOK-a i USKOK-a Božinović o krtici u policiji: "On je već udaljen iz službe kako ne bi utjecao na istragu"

Pred sucem su, kako neslužbeno doznajemo, obojica negirali djela koja im se stavlja na teret, a sumnjiči ih se za pokušaj ubojstva. 'Tereti ih se za kazneno djelo pokušaja ubojstva i istražni sudac im je nakon toga odredio zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela', izjavio je istražni sudac županijskog suda u Zagrebu Ratko Ščekić.

Iz policije je stiglo pripćenje kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca rođenih 1978. i 1962. godine te da se osnovano se sumnja da su oni zajedno s još jednom, za sada nepoznatom muškom osobom, počinili sljedeća kaznena djela pokušaja ubojstva.

Traži se treći osumnjičeni

Kriminalističko istraživanje nije dovršeno već se nastavlja kako bi se utvrdile i druge okolnosti povezane sa spomenutim kaznenim djelima te okolnosti vezane za druga teška kaznena djela, priopćeno je iz policije Mlađi osumnjičeni i nepoznata muška osoba terete se za kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu Dušana Miljuša te se obojica osumnjičenih zajedno s nepoznatom muškom osobom terete za kazneno djelo ubojstva u pokušaju na štetu Josipa Galinca

'Ovim aktivnostima kriminalističko istraživanje nije dovršeno već se nastavlja kako bi se utvrdile i druge okolnosti povezane sa spomenutim kaznenim djelima te okolnosti vezane za druga teška kaznena djela', stoji u priopćenju kojeg je potpisao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Napadi na Miljuša i Galinca ne povezuju se s napadom na Rađenovića

Borovec je danas izjavio kako su zbog djela pokušaja ubojstva bile uhićene četiri osobe, od kojih su dvije izvedene pred suca te da je sinoć uhićeno još šest osoba. Također je rekao da se slučajevi napada na Miljuša i Galinca ne povezuju s premlaćivanjem bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

Od glasnogovornika suda Krešimira Devčića doznaje se da nije riječ o 'uskočkom' predmetu pa se slučaj vodi po starom Zakonu o kaznenom postupku po kojemu istražni sudac prvo određuje do 48-satno zadržavanje u pritvoru. U tom roku državno odvjetništvo može podnijeti istražni zahtjev i zahtjev za jednomjesečnim pritvorom o čemu ponovno odlučuje istražni sudac.

Kriminalistička obrada

Tijekom jučerašnjeg dana policija je izvela niz privođenja zbog napada na Josipa Galinca i Dušana Miljuša. Neslužbeno nam je sinoć potvrđeno da je u akciji Šok 3 sinoć priveden Blaž Petrović, koji je tijekom danas pušten iz policije.

>> Karamarko: Nadam se da je slučaj Dušana Miljuša na završetku

>> Potvrđeno: Uhićenja na Knežiji u vezi s napadima na Miljuša i Galinca

Zasad su službeno osumnjičene dvije osobe. Policija je sinoć imala akciju po cijelom gradu. Na obavijesne razgovore pozvani su deseci ljudi. Neslužbeno doznajemo da je policija pokušala kontaktirati i Zorana Pripuza te Nikicu Jelavića, ali njih dvojica su, neslužbeno se doznaje, bili nedostupni. No, tjeralicu policija ni za kim nije raspisala, tako da se oni ne smatraju bjeguncima.

Ova uhićenja u akciji Šok 3 trebala bi rasvijetliti ne samo slučajeve Miljuš i Galinec nego i neke druge neriješene slučajeve i ubojstva u proteklih nekoliko godina. Akcija Šok 3 se nastavlja. (Ivana Ivanda/T.Š./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene