Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršaj iz 2009.

Afera vrtići: Kerumu pravomoćno dosuđena globa od 10.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Splita Željko Kerum mora platiti 10.000 kuna jer je još 2009. godine bez javnog natječaja u ime Grada Splita krenuo u obnovu šest vrtića, a radove je izravnom pogodbom dao tvrtki svog prijatelja Ivice Livaje.

Splitskome gradonačelniku Željku Kerumu Visoki prekršajni sud pravomoćno je dosudio novčanu kaznu od 10.000 kuna za aferu "vrtići" iz 2009. godine, a Grad Split pravomoćno je oslobođen, potvrdio je danas splitski Prekršajni sud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Splitski Prekršajni sud 2010. godine nepravomoćno je gradonačelniku Kerumu zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi dosudio novčanu kaznu od 15.000 kuna.

>> Kerum: Hrvatska vlast, lijeva i desna, prodaje muda pod bubrege!

Gradonačelnik se žalio Visokome prekršajnom sudu u Zagrebu koji je uzeo u obzir njegovu neosuđivanost te je novčanu kaznu smanjio na 10.000 kuna.

Kerum i Grad Split našli su se na Prekršajnom sudu jer je gradonačelnik u ime grada bez objave natječaja krenuo u obnovu šest vrtića na gradskome području i taj je posao, vrijedan šest milijuna kuna, izravnom pogodbom dao tvrtki svojeg prijatelja Ivice Livaje.

Čim je to razotkriveno, Željko Kerum prekinuo je radove iako je prije toga u javnosti izjavljivao kako natječaj nije objavio jer se radilo o hitnim poslovima budući da Splitu nedostaje vrtića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene