Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović pozorno slušao

Kerum: Hrvatska vlast, lijeva i desna, prodaje muda pod bubrege!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović iz prvog je reda slušao kako splitski gradonačelnik Željko Kerum, kao najveće štetočine poduzetništva proziva banke i porezne institucije, a vlasti poručuje kako 'prodaje muda pod bubrege'.

Otvaranje jednog međunarodnog sajma u Splitu, čemu je nazočio i predsjednik Ivo Josipović, bila je prilika splitskom gradonačelniku Željku Kerumu da s govornici progovori o problemima poduzetništva.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Nije bilo ponuda Nitko ne želi Kerumov pašnjak: Za njega traži 70 tisuća eura Željko Kerum Neke nekretnine već prodane Kvadrat Kerumova zemljišta na Čiovu procijenjen na 79 eura

Kerum: 'Vlast prodaje muda pod bubrege, a najveće su štetočine banke i porezna'

'Ne vidi se izlaz iz situacije i smjera kojim idemo. Ja situaciju u poduzetništvu i gospodarstvu znam odlično, u sličnoj sam situaciji kao i ostali. Za nas je pojam natjecanja i utakmice bio tko ima više radnika, a sada se natječemo tko će imati manje ljudi. To je žalosno što hrvatska država i vlast, bez obzira bila ona lijeve ili desne ideologije i svjetonazora, to ne primjećuje, nego doslovno prodaje muda pod bubrege, ispričavam se na izrazu. To je puno teorije, a prakse nikakve', rekao je splitski gradonačelnik, te nastavio u istom tonu.

>> Kerum poručio ministrima: Lijepo da ste se potrudili, no to je teorija bez prakse

'Najveće štetočine poduzetništva su banke i porezna. Porezna nema razumijevanja, ide s represivnim mjerama, namet na namet, a banke da i ne spominjem, godinama rade štetu firmama. Došli smo do situacije da praktično ne možeš dalje funkcionirati. Mislim da ne idemo u dobrom smjeru i da će biti još puno gore!', zaključio je Kerum i dodao da će u Hrvatsku dolaziti strane tvrtke, koje će graditi ceste, kao što je slučaj i u Sloveniji. Poručio je da treba prestati s teorijom i početi s praksom.

Josipović bez komentara na Keruma poručio - 'Nezaposlenost i siromaštvo su ključni problemi'

Predsjednik Josipović otvarajući sajam rekao je da kriza dominira našim društvom, a organizacija ovakvog sajma unosi optimizam.

'Danas je pitanje nezaposlenosti i i siromaštva ključni problem. Nadam se da će program poticanja investicija dovesti do smanjenja nezaposlenosti i da će dogodine biti bolje', poručio je Josipović ne osvrćući se na Kerumovo izlaganje, koje ni poslije nije želio komentirati. (agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene