Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac četvrti put je oslobođen na suđenju u tzv. "aferi peka".


Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac i poduzetnik Svjetlan Stanić na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođeni su optužbi za korupciju na suđenju u slučaju "mali maestro", u medijima poznatom i kao "afera peka".

Vezani članci Slika nije dostupna Tvrde da nisu podmičivali suce, dogovarali su partiju pokera Slika nije dostupna Čobanković na sudu

U siječnju su na zagrebačkom Županijskom sudu na početku četvrtog suđenja kao i ranije Gotovac i Stanić ponovili da nisu krivi za korupciju u slučaju u kojem se pravomoćna presuda čeka skoro deset godina. Gotovac je u lipnju 2007. godine bio uhićen s nekoliko bivših čelnika HFP-a u antikorupcijskoj akciji 'Maestro'.

Obojica su od početka poricali optužbe da je Gotovac Staniću davao informacije kako bi mu omogućio da mimo tržišne utakmice i pod što povoljnijim uvjetima stekne dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela "Bellevue" u vlasništvu HFP-a. Stanić mu je za uzvrat navodno ponudio novac za trgovanje na burzi, a obećao mu je i zaposlenje nakon odlaska s dužnosti u Fondu.

Tužiteljstvo je tvrdilo i da je Stanić kao mito Gotovcu poklonio peku, ljetovanje na svojoj jahti i putovanje u Monte Carlo, no sud je na posljednjem suđenju zauzeo stav da je riječ o poklonima dvojice obiteljskih prijatelja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju