Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden i sedmi osumnjičeni

Afera Cetinski-Končar: Rovinjskom odvjetniku sudac odredio pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rovinjskom odvjetniku koji do sada nije bio dostupan policiji određen je pritvor od 30 dana i odmah je pokrenuta istraga.

U istražni centar Županijskoga suda u Puli priveden je rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, sedmoosumnjičeni u slučaju zloporaba pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku 'Kermas ulaganja' u vlasništvu Danka Končara. Određen mu je pritvor od 30 dana i pokrenuta je istraga.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici

'Istražni sudac Županijskog suda u Puli sutra će ispitati prvih četvero privedenih u Afera Cetinski-Končar', rekla je Edvina Draguzet, glasnogovornica suda.

Hrvatin, koji je s uhićenim Borisom Sorgom i suvlasnik rovinjske agencije za nekretnine, nije bio dostupan istarskoj policiji, a Državno odvjetništvo je i za njega zatražilo zadržavanje u pritvoru zbog bojazni od bijega.

Istražni sudac trebao bi do četvrtka popodne odlučiti o istražnom zahtjevu protiv sedmero osumnjičenih te o zadržavanju u jednomjesečnom pritvoru Vinke Cetinski, Marina Sorga, Romine Hrvatin i Borisa Sorga. Preostalu dvojicu Željka Bilića i Gordana Dobrovića istražni sudac je u subotu nakon ispitivanja pustio na slobodu.

>> Vinka Cetinski ostaje u pritvoru još najmanje 72 sata

Policija je izvijestila da su osumnjičenici u ime tvrtke 'Kermas ulaganja' u vlasništvu Danka Končara kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su već osnovali i to po znatno višim cijenama od njihove stvarne vrijednosti. Također su u ime oštećenog društva pri posredovanju u kupoprodaji nekretnina u kupoprodajnim ugovorima prikazivali više cijene od plaćenih, a za sebe su zadržavali razliku između prikazane i plaćene cijene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene