Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ante Bašić osuđen

35 godina zatvora za ubojstvo oca i sumještanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Bašić iz Trolokva, star 25 godina, na Županijskom sudu u Splitu neprvomoćno je osuđen na 35 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva. U travnju protekle godine Ante Bašić zvan Zvir usmrtio je oca i mještanina te pokušao ubiti još jednog čovjeka.

U svom krvavom pohodu Ante je s 2,21 promilom alkohola u krvi šipkom do msrti premlatio susjeda, 65-godišnjeg Jozu Stojaka. Automobilom se odvezao do drugog sumještanin, 52-godišnjeg Nikolu Kesića te i njega šipkom izudarao po glavi. Po povratku u selu, Ante se pred obiteljskom kućom posvađao s ocem Franom, starim 69 godina. Kada ga je otac napao zbog oštećena auta, Ante ga je metalnom šipkom zatukao po glavi te ostavio u lokvi krvi.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Milan Martić osuđen na 35 godina zatvora

>> 'Jozu sam ubio jer me javno pljusnuo u gostionici. To mu nisam mogao nikako oprostiti.'

>> Čovjeka zatukao metalnom šipkom radi osvete zbog pršuta?

Ante je tada krenuo u potragu za Ivanom Bašićem kojeg je također namjeravao ubiti, no predomislio se te je Bašićevoj supruzi rekao da pozove policiju.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi za Dnevnik.hr rekao je da je Anti Bašiću produljen pritvor do pravomoćnosti presude. 'Ante Bašić i njegov branitelj imaju pravo na žalbu u roku od 15 dana od dana primitka presude', rekao je Cambi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene