Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čovjeka zatukao metalnom šipkom radi osvete zbog pršuta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomahnitali ubojica Ante Bašić (24) iz Trolokvi, u Kaštelanskoj zagori, jučer je započeo svoj krvavi pohod, u kojem je ubio dvije te teško ozlijedio jednu osobu. Metalnom šipkom ubio je dvije osobe - svog oca Franu (69) te Jozu Stojaka (63), a teško je ozlijedio očeva prijatelja Nikolu Kesića (52). Ubojica je nasrnuo i na majku koja se bijegom uspjela spasiti.

Ubojica, koji je policiji otprije poznat po više kaznenih djela, među kojima su krađe, nedopušteno posjedovanje oružja i nasilje u obitelji, najprije je, kako neslužbeno doznajemo, ubio Jozu Stojaka, čije je ubojstvo priznao, ali nije otkrio lokaciju na kojoj se tijelo nalazi. Policija je, nakon opsežne potrage, pronašla ubijenog muškarca oko 13,30 sati između zaseoka Bašići i Čarije. 

Pročitajte i ovo Djevojčica kod psihologa Tijekom saslušanja Cure nove informacije o ubojstvu Saše K.: Psiholozi šokirani ponašanjem njegove kćeri (14) Slika nije dostupna strava u ruščici Policija objavila detalje brutalnog ubojstva: Mladić oca udarao više puta po glavi i tijelu. Zatukao ga sjekirom?

Doznajemo kako je prije nekoliko godina ubojica ukrao Jozi pršute te ga je njegov sin istukao, pa je ubojica, u svom poremećenom umu, želio osvetu.

Tako je jučer naišao na Jozu te ga povezao u svojem Mercedesu. Kad se automobil udaljio od prometnice, ubojica je žrtvu izvukao van i usmrtio metalnom šipkom i kamenjem između zaseoka Bašići i Čarije.

Nakon tog ubojstva krenuo je prema Trolokvi te putem naišao na Nikolu Kesića kojega je, iz zasad nepoznatih razloga, također pretukao metalnom šipkom i zadao mu teške tjelesne ozljede.

Kesića su teško ranjenog na cesti pronašli mještani, misleći da je nastradao u prometnoj nesreći, i o tome obavijestili policiju i Hitnu pomoć.

Ubojica je krenuo prema očevoj kući te ga napao i ubio na terasi obiteljske kuće, zadavši mu fatalne ozljede također metalnom šipkom.

Bašić je u kriminalističkoj obradi priznao ubojstvo oca i Joze Stojaka.

U splitskome KBC-u se doznaje da je Nikola Kesić u vrlo teškom stanju.

Očekuje se da će Ante Bašić predvečer biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene