Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenja u Rijeci

14 osoba osumnjičeno za prodaju kokaina vrijednog 500.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma donio je danas rješenje o provođenju istrage protiv 14 osoba za koje se sumnja da su počinile kažnjiva djela zloporabe opojnih droga i udruživanja za počinjenje kažnjivih djela, doznaje se danas na Županijskom sudu u Rijeci.

Istraga je u vezi s razbijanjem skupine koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike, odnosno operativnom akcijom 'Domald'. Osumnjičeni, od kojih je jedna žena, terete se u istražnom zahtjevu da su se udružili radi nabavke i prodaje opojne droge na hrvatskom ilegalnom tržištu narkotika te da su tijekom više godina nabavili najmanje 25 kilograma kokaina, vrijednog najmanje 500.000 eura, koji su potom prodavali u Poreču, Zagrebu, Splitu i drugim hrvatskim gradovima.

Pročitajte i ovo Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora" Kokain - 2 Podržao i dio struke Glavni grad jedne od najbogatijih europskih zemalja želi legalizirati kokain: "Konzumenti bi znali što kupuju, bilo bi sigurnije"

Sudska istraga pokrenuta je nakon što je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnio riječkom Županijskom sudu istražni zahtjev protiv 14 osoba.

Istražni sudac danas je ispitao sedam, a protiv ostalih osumnjičenih bit će podnesene kaznene prijave mjerodavnim državnim odvjetništvima.

U odnosu na šestero osumnjičenih istražni sudac odredio je mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od ponavljanja i posebno teških okolnosti kaznenih djela. 

Istraga protiv 14 osoba

Istraga se, prema rješenju, provodi protiv N.I.(1979.), S.P.(1979.), A.L. (1968.), M.M. (1979), H.M.(1967.), M.R.(1965.), M.Č.(1968.), M.R.(1961.), D. Š.(1974.), M.Š.(1980.), J.M.M.P. (1971.), M.G. (1976.), M.B.(1977.) i M.M. (1978.).

Sa Suda su na novinarski upit potvrdili da je istraga protiv 14 osoba u vezi s razbijanjem skupine koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike, odnosno operativnom akcijom "Domald", o kojoj su jučer u Zagrebu na konferenciji za novinare izvijestili predstavnici policije.

U toj akciji hrvatska policija je u suradnji s bečkim Uredom američke Agencije za borbu protiv droge i više zemalja razbila krijumčarsku skupinu koja je od 2005. iz Perua, Kolumbije i Argentine, uglavnom preko Španjolske, krijumčarila veće količine kokaina namijenjenog hrvatskom tržištu. 

Ukupno 'pala' 31 osoba

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta jučer je u više policijskih uprava uhitio 31 osobu.

U akciji je od 2006. zaplijenjeno 10-ak kilograma kokaina, koji potječe od narko-kartela iz Lime, a članove skupine teretit će se za krijumčarenje nekoliko desetaka kilograma.

Iz Županijskog suda u Rijeci upozorili su danas da se nakon donošenja rješenja o provođenju istrage primjenjuju odredbe Zakona o kaznenom postupku po kojima je 'postupanje tijekom istrage tajno i sve osobe koje saznaju sadržaj postupovne radnje tijekom istrage dužne su činjenice ili podatke koje su saznali čuvati kao tajnu.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene