Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za boravka predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Georgea W. Busha u Zagrebu, od 4. do 5. travnja 2008., ZET uvodi privremene promjene u javni gradski prijevoz, priopćio je Ured za odnose s javnošću Zagrebačkog holdinga - podružnice Zagrebački električni tramvaj.


Neposredno prije i u trenutku prolaska štićene kolone vozila zagrebačkim ulicama ZET će, kao i svi drugi sudionici u prometu, postupiti po naputku policije, odnosno privremeno će zaustaviti ili preusmjeriti promet s trase koju će, u skladu s potrebama, policija zatvoriti.

Vezani članci Kamionom zapeo za semafor u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bizarna nesreća u Zagrebu: Kamion zapeo za semafor pa se zaglavio, policija za sav promet zatvorila izlaz iz Laništa Panoramski autobus ZET-a koji ne može ispod nadvožnjaka (Foto: Grad Zagreb) ZET kupio autobuse koji ne mogu proći ispod nadvožnjaka: ''To možda čak i neće biti problem...''

U ZET-u navode kako trenutačno raspolažu informacijom o posebnoj regulaciji prometa zbog koje će autobusna linija 118 (Trg Mažuranića - Voltino) biti skraćena od petka, 4. travnja, u ponoć do subote, 5. travnja, u 16 sati. U tom će vremenu autobusi voziti na relaciji Magazinska-Voltino po uobičajenu voznom redu.

Postaja Ilirski trg, kojom se koristi autobusna linija 105 (Kaptol-Britanski trg) ukida se u subotu, 5. travnja 2008. u 7 sati.

U ZET-u očekuju i promjene na trasama dnevnih tramvajskih linija 12, 13, 14 i 17 te na noćnim 32 i 34 koje će eventualno zaobilaziti Savsku cestu na dijelu od Vodnikove do Rooseveltova trga, odnosno Frankopanske.