Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najkreativniji projekt u arhitekturi

Brick Award – manje od mjesec dana za prijavu inovativnih arhitektonskih rješenja

Brick Award 22: The Brick Wall - Tsingpu Yangzhou Retreat, Yangzhou – China
Brick Award 22: The Brick Wall - Tsingpu Yangzhou Retreat, Yangzhou – China Foto: Photographer Pedro Pegenaute
Ostalo je manje od mjesec dana za prijave najkreativnijih projekata u arhitekturi za koje grupa Wienerberger dodjeljuje nagradu Brick Award.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se kako bi se nadahnulo i motiviralo arhitekte da istraže nove mogućnosti u pristupu gradnji glinenim materijalima, a svoje projekte mogu prijaviti arhitekti, kritičari i novinari arhitekture. Kriteriji za odabir uključuju inovativni dizajn eksterijera i vješto korištenje opeke kao glavnog materijala te funkcionalnost, održivost i energetsku učinkovitost građevina.

Brick Award 22: The Brick Wall - Tsingpu Yangzhou Retreat, Yangzhou – China Brick Award 22: Jingdezhen Imperial Kiln Museum – China (Foto: Photographer: schranimage / Studio Zhu Pei)


Wienerberger Brick Award obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi te je ujedno priznanje posebno uspješnim primjerima moderne arhitekture od opeke. Ovogodišnji Brick Award usmjeren je na održivost, klimatske promjene, energetsku učinkovitost te udobnost stanovanja – primjerenost projekta u odnosu na njegovu namjeru, vrstu zgrade i kulturni kontekst. Pobjednički projekti nagrađuju se novčanim nagradama, a fotografije projekta objavljuju se diljem svijeta. Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija unutar kojih će biti odabran pobjednik kategorije kao i jedan glavni dobitnik. Kategorije su Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces i Building outside the box.

Brick Award 22: The Brick Wall - Tsingpu Yangzhou Retreat, Yangzhou – China Brick Award 22 project: VH House (Foto: Photographer: Hoang Le)


U natječaju se opeka stavlja u središte pozornosti čime se pokazuje kako uzbudljiva, izuzetna i moderna može biti arhitektura koja koristi opeku. Osim što osvaja svojom dugotrajnošću, sve veći broj arhitekata odabire je zbog brojnosti oblika i boja u kojima dolazi. Krajnji cilj nagrade Brick Award je potaknuti izgradnju sve održivijih i energetski učinkovitijih objekata koji će zadovoljiti potrebe suvremenog stanovanja i stvoriti temelje za budućnost gradnje. Internetska platforma otvorena je za prijavu na natječaj, a prijave su moguće do 14. ožujka 2023. godine. Više o međunarodnoj nagradi kojom se daje priznanje vrhunskom arhitektonskom projektu od opeke možete pročitati na službenoj Brick Award web stranici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene