W Motors, proizvođač superautomobila iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, je na svom domaćem terenu, odnosno na auto salonu u Dubaiju, predstavio model Fenyr Supersport koji će naslijediti raniji Lycan Hypersport.


 

Novi Fenyr Supersport pokreće Porsche RUF-ov 4,0-litreni bi-turbo 6-cilindrični motor uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Ovaj će pogonski stroj razvijati snagu "od 900 KS te najveći okretni moment od 1200 Nm". Drugim riječima, može se očekivati nekoliko izvedbi različite snage ili će jedna izvedba nuditi nekoliko načina rada pogonskog stroja koji će pritiskom prekidača mijenjati svoju najveću snagu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kemija na setu bila je neporeciva! Slika nije dostupna Caterham Seven Supersport

U svakom slučaju, proizvođač tvrdi kako će ovaj model do 100 km/h ubrzavati za 2,7 sekundi te kako će dostizati najveću brzinu veću od 400 km/h. Takvim će performansama svakako pridonijeti i mala masa koja će biti rezultat aluminijske šasije i karoserije izrađene od ugljičnih vlakana.

W Motors najavljuje kako će proizvodna serija ovog automobila biti ograničena na svega 25 jedinica, a to će ga učiniti nešto manje ekskluzivnim od spomenutog Lycan Hypersporta koji je proizveden u svega 7 primjeraka. Cijena ovog modela za sada nije poznata, a na kraju dodajmo kako je u njegovom razvoju W Motors surađivao, između ostalog, s Magna Steyrom i RUF-om.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.