Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Volvo predstavio novi dizelski motor i druga tehnička poboljšanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je najavio cijeli niz poboljšanja za S60, V60, V70 i S80 modele kao i razna tehnička i sigurnosna poboljšanja.

Volvo Car Corporation učvrstio je vodeće mjesto na europskom tržištu kao proizvođač automobila s najštedljivijom potrošnjom goriva u pripadajućim klasama vozila s novim inicijativama i tehnološkim rješenjima za smanjenje CO2. Od ovog prolječa kod većine dizelskih verzija modela S60, V60, V70 i S80 emisije CO2 iznositi će manje od 120 g/km.

Pročitajte i ovo Najsigurniji automobil na svijetu (Foto: Volvo) Sigurnost na prvom mjestu Istraživanje koje se nikad ne šali - najsigurniji automobil u povijesti napokon nam dostupan Slika nije dostupna Sada je službeno Audi Q3 – Luksuzni SUV u kompaktnom obliku

''Konvencionalni dizelski i benzinski pogonski sklopovi i dalje su jedne od glavnih stavki po pitanju zagađenja tj. očuvanja okoliša. Ovdje u Volvu kontinuirano poboljšavamo njihovu učinkovitost. Tijekom protekle dvije godine Volvo je spustio emisije CO2 za benzinske i dizelske motore jednako za 13 posto a kod vozila za modelsku godinu 2012. uvesti ćemo još neka nova poboljšanja,'' kaže Peter Mertens, viši potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj u Volvo Car Corporationu.

Volvo će u nadolazećoj modelskoj godini proširiti ponudu dizelskih agregata s novim 5-cilindričnim turbo dizel motorom zapremnine 2.0 litara koji će se moći naručiti sa S60, V60, XC60, V70 i S80 modelima. Spomenuti 2.0-litreni turbo dizel dostavljati će ukupno 136 KS popraćenih maksimalnim okretnim momentom od 350 Nm koji će nositi tvorničku oznaku D3. Isti će dolaziti u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem a sve varijante s automatskim mjenjačem, osim kod XC60 modela, biti će opremljene i Start/Stop funkcijom.

Proširena ponuda dizelaša uključuje i D2 motor sa 115 KS, D4 motor sa 163 KS te na samom vrhu ponude D5 dizelski motor sa 215 KS.

''Od sada naš simbol DRIVe više se neće koristiti za označavanje pojedinačnih modela Volvo automobila već će ga zamijeniti 'Drive-E' koji obuhvaća cjelokupne napore Volva usmjerene ka održivosti i orijentirane ka ekološkoj odgovornosti, od proizvodnje do recikliranja,'' objašnjava Peter Mertens.

Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 i S80 od sada će se moći naručiti s novim Road Sign Information, Active High Beam i Tunnel Detection sustavima. Road Sign Information sustav pomaže vozaču na način da pomoću kamera detektira te zatim na ekranu kod mjernih instrumenata prikazuje prometne znakove. Active High Beam sustav automatski pali ili gasi dugačka svjetla prema potrebi. Tunnel Detection sustav radi na način da automatski pali svjetla kada automobil uđe u tunel.

Svi modeli s automatskim mjenjačem dolaziti će s novom osvijetljenom ručicom mjenjača koja je prvi puta predstavljena u novom Volvo V40 modelu. Ručica mjenjača je zapravo prozirna a osvjetljenje pružaju LED-ice koje su ugrađene u samoj ručici pri čemu iste specifičnim uzorkom stvaraju 3D efekt.

Među ostalim novostima koje možemo očekivati s modelima za 2012. godinu su i novo-dizajnirani 5-kraki 18-inčni aluminijski naplatci koji će biti dostupni s Volvo S60, V60, V70 i S80 modelima. 17-inčni Saga naplatci s 11 krakova koji dolaze s V70 i S80 modelima također su osvježeni s kontrastnom crnom bojom na pojedinim dijelovima.

Volvo V70 dobiva redizajniranu prednju rešetku sa sjajno crnim detaljima. Estetski detalji od brušenog aluminija na Volvo XC60 modelu od sada će također biti dostupni i sa S60 i V60 modelima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene