Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Volvo pokazao blago redizajnirani XC90

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je odlučio pomladiti svoj XC90 crossover odvažnijom pojavom i obogaćenom ponudom standardne opreme kako izvana tako i unutar vozila.

Od svog lansiranja na tržište 2003. godine kao jednog od prvih luksuznih crossover SUV-ova, ovo će biti zadnji makeover prije uvođenja sljedeće generacije XC90-ice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Nova kombinacija boja na eksterijeru vozila čini XC90 još elegantnijim nego prije a i modifikacijama na ovjesu vozilo je još bliže tlu. Dizajnerske promjene tako uključuju nove prednje i stražnje branike u boji karoserije, bočne pragove i lukove kotača te nova LED dnevna i stražnja svjetla.

Volvo XC90 također je dobio novu srebrnu prednju šipku, kromirane detalje na stražnjim svjetlosnim sklopovima, svilenkasta mat srebrna kućišta bočnih retrovizora, ukrasne detalje na usisnicima zraka i 18-inčne alu-naplatke u ''Thalia'' dizajnu. Dizajneri su dodali i dvije nove boje karoserije: Twilight Bronze Metallic i Flaminco Red Metallic.

U unutrašnjosti ga krase mnogi luksuzni detalji poput umetaka od brušenog aluminija, bijelo osvjetljenje instrumenata i kožne trake na vratima prtljažnika. Premier Plus i Platinum paketi opreme od sada će standardno dolaziti s kožnim presvlakama od Sovereign mekane kože, umetcima od drva i Executive tepisima. Upravljač s umetcima od drva još je jedna novost na popisu dodatne opreme koji je moguće naručiti s oba gore spomenuta paketa opreme. Svi XC90 modeli također će standardno biti opremljeni s brisačima sa senzorima za kišu i mogućnošću pranja kućišta prednjih svjetlosnih sklopova.

XC90 R-Design također se okoristio vanjskim elementima u boji karoserije i LED dnevnim svjetlima kao i LED tehnologijom na stražnjim svjetlosnim sklopovima. R-Desing pak dolazi s 19-inčnim ''Ixion'' alu-naplatcima za izraženiji sportski izgled a sportske reference dodatno opravdava sportski dorađen ovjes i upravljački sustav za još dinamičnije vozne sposobnosti a estetski sliku nadopunjava jedinstvena R-Design rešetka hladnjaka, kožna sjedala s ušivenim R-Design logom na prednjim sjedalima, zatim R-Design upravljač, instrumenti i tepisi.

Platinum paket opreme, na primjer, donosi Volvo Premimu Sound System s Dolby ProLogic II Surround Sound sustavom, 12 visoko-kvalitetnih zvučnika i 650 vata, navigacijski sustav s informacijama o stanju u prometu u stvarnom vremenu, daljinskim upravljanjem i Map Care te kamerom za pomoć pri parkiranju na stražnjem kraju automobila.

Svi XC90 modeli dolaze opremljeni s audio streaming vezom za standardni Bluetooth modul. Vozač i putnici tako mogu slušati glazbu sa svojih kompatibilnih mobilnih uređaja preko audio sustava vozila. Mogu kreirati i play-liste korištenjem softvera poput Pandore ili Groovesharka, mogu sinkronizirati svoj telefon s audio sustavom i puštati glazbu preko Bluetootha.

Ostajući vjerni jednoj od temeljnih vrijednosti Volvo brenda, visokoj razini sigurnosti, svi XC90 modeli dolaze opremljeni s cijelim nizom sigurnosnih funkcija i elemenata. Da spomenemo neke, to su Roll Stability Control (RSC), Dynamic Stability and Traction Control (DSTC), Side Impact Protection System (SIPS), a bočni zračni jastuci i zavjese za sva tri reda sjedala od sada dolaze kao dio standardne opreme.

I dok čekamo sljedeću generaciju XC90, preostaje nam da pogledamo što su dizajneri iz Volva napravili s ovim blagim redizajnom!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene