Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S implementacijom svoje nove platforme u Volvu smatraju kako će vrijeme razvoja novih modela moći prepoloviti, odnosno kako će svoje novitete moći razvijati čak i brže od pojedinih velikih proizvođača.


 

Šef odjela za istraživanje i razvoj ovog švedskog proizvođača Peter Mertens je u intervjuu AutoNewsu izjavio kako će nakon dolaska nasljednika trenutnog modela V40 za razvoj svih volvoovih modela biti potrebno svega 20 mjeseci. Usporedbe radi razvoj sadašnjeg V40 je trajao 42 mjeseca, dok je pojedinim proizvođačima, Mertens spominje Toyotu i Mazdu, potrebno oko 26 mjeseci.

Vezani članci Slika nije dostupna Stražnja sjedala sa zabavom za udobnije putovanje Slika nije dostupna Video: Blještavilo novih modela na Auto Showu u Ženevi

Volvo namjerava cjelokupnu ponudu svesti na dvije modularne platforme, odnosno na SPA, koja je debitirala s novim XC90, te CMA. Prva će biti temelj za nasljednike svih trenutnih modela u ponudi, osim V40, a na drugoj, koju Volvo razvija s roditeljskim Geelyjem, će se bazirati novi kompaktni, odnosno ulazni modeli.

Kraće vrijeme razvoja će dakako donijeti i značajne uštede te omogućiti Volvu brže osvježavanje ponude što bi moglo biti presudno u borbi s velikim proizvođačima.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.