Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispunjenje plana prije roka

Volkswagen pretekao Toyotu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen Grupa je u prvoj polovici ove godine prema isporukama novih vozila pretekla Toyota Motors te time zasjela na sami vrh tri godine ranije od svog prvotnog plana koji je predviđao preuzimanje trona 2018.

 

Pročitajte i ovo PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen Volkswagen, ilustracija (Foto: AFP) Brojne negativne reakcije Volkswagen se ispričao zbog rasističke reklame za Golf: "Stidimo se, ne možemo objasniti kako je do toga došlo..."

Naime, Toyota je u prvih šest mjeseci prodala 5,02 milijuna, a Volkswagen Grupa 5,04 milijuna vozila. Ipak, vrijedi reći kako su ovi rezultati pad prodaje u odnosu na isto razdoblje prošle godine od 1,5% za Toyotu, dok je VW ubilježio pad od 0,5%.

Treći na ovoj ljestvici je američki General Motors koji je ostvario 4,86 milijuna isporuka što je pad od 1,2%.

Volkswagenu je na ruku išao rast prodaje na europskim tržištima, što je ublažilo pad potražnje na kineskom tržištu na kojem je sve više i jeftinijih domaćih proizvoda. Također, oba je proizvođača donekle "pogodio" pad potražnje u Rusiji te slabosti tržišta jugoistočne Azije te pojedinih južnoameričkih tržišta. Na sjevernoameričkom tržištu oba su proizvođača ostvarila manji rast.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene