Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Za sada koncept

Volkswagen predstavio Tiguan GTE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je u Frankfurtu pored produkcijske izvedbe nove generacije moela Tiguan predstavio i pred produkcijsku verziju GTE, a riječ je o službeno konceptnom plug-in hibridnom modelu čiji pogonski sklop razvija snagu od 218 KS te mu omogućuje električnu autonomiju od 50 km.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najava novog dizajna Volkswagen C Coupe GTE Slika nije dostupna Samo 2 l/100 km! Volkswagen najavio premijeru Passata GTE

Tiguan GTE pokreće kombinacija 1,4-litrenog TSI benzinca snage 156 KS te električnog motora koji je integriran u 6-stupanjski automatski mjenjač, a tu su i litij-ionske baterije kapaciteta 13 kWh.

Njih je moguće puniti standardnim "vanjskim" punjačem, no za "unutrašnje" punjenje će se pobrinuti krovni solarni paneli koji uz optimalne uvjete mogu proizvesti energije za oko 1000 km godišnje.

U hibridnom načinu rada Tiguan GTE će ostvarivati prosječnu potrošnju od 1,9 l/100 km, odnosno emisiju ugljičnog dioksida od svega 42 g/km. Najveća brzina u električnom načinu rada će biti ograničena na 130 km/h, a kada će koristiti svu raspoloživu snagu ovaj će automobil do 100 km/h stići za 8,1 sekundu, dok će mu najveća brzina tada prelaziti 200 km/h

Za očekivati je kako će ponuda modela Tiguan uskoro biti proširena i s ovom plug-in hibridnom izvedbom, možda već iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene