Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golf kabriolet u R i GTI izvedbi

Volkswagen predstavio dva konceptna Golfa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen je na najveći GTI miting na svijetu doputovao s cijelom gamom novih modela, konceptnih automobila i novih paketa opreme.

Nakon svjetskog debija novog Golf GTI Edition 35 modela, tvrtka koja je iznjedrila legendarni GTI donosi još neke novine sa sportskim predznakom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Pogledajte ove brojke i dva puta razmislite želite li voziti 200 km/h! Slika nije dostupna KLASIK Zašto će Volkswagenov kombi živjeti vječno?

Dvije varijante nabrijanog Golfa kabrioleta našle su svoj put do Wörthersee festivala, čime VW prije svega želi pokazati potencijal za personalizaciju popularnog sportaša.

Volkswagen je nedavno predstavio novi Golf kabriolet, a dizajneri i inženjeri iz VW-ovog R GmbH već su osmislili ekstremno sportsku varijantu ovog modela, konceptni Golf R kabriolet kao i Golf GTI kabriolet koji dolazi direktno iz VW.

Ovi vrlo zanimljivi koncepti istražuju dinamiku automobila otvorenog krova s potentnim pogonskim sklopom.

Poput svog imenjaka s krovom, konceptni kabriolet R s 270 KS na raspolaganju do stotke ubrzava za manje od 6 sekundi i postiže identičnu maksimalnu brzinu od 250 km/h. S ovakvim brojkama, R kabriolet najbrži je Golf u ovoj karoserijskoj izvedbi ikada.

Golf R kabriolet je također spušten za 25mm, a za kočenje brine 17-inčni kočioni sustav s ventiliranim diskovima na svim kotačima i plava visoko-performansna kočiona kliješta s R oznakom. Kontakt s površinom Golf R kabriolet ostvaruje preko 19-inčnih aluminijskih 'Talladega' naplataka s 235 gumama.

I u unutrašnjosti odlikuje izrazito sportski karakter. Sportska školjkasta sjedala u tamno plavoj koži kombiniranoj s visoko-kvalitetnom Nappa kožom u 'Pure Grey' boji određuju glavni ton putničkog prostora. Pozadine školjkastih sjedala obojane su u crnu boju.

Golf GTI kabriolet prati istu filozofiju kao i Golf R samo s malo umjerenijom snagom, ali većim vizualnim identitetom. Pod haubom se nalazi novi 2.0 litreni turbo benzinac s 211 KS. Ubrzanje do 100 km/h traje ravno 7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 238 km/h.

Dodatak standardnom GTI modelu dolazi u obliku 'full body' kita, spuštenog podvozja i novih 19'' naplataka.

Na žalost, za sada ovo su tek konceptni automobili i služe za show promocije. Doznali smo iz VW-a da će pomno pratiti zahtjeve kupaca te će se nakon toga donjeti odluka o serijskoj proizvodnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene