Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvažno i van asfalta

Volkswagen predstavio Alltrack izvedbu novog Passata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krajem prošle godine smo vas izvijestili kako je izgledna ovogodišnja ženevska premijera za Alltrack izvedbu nove generacije Passata i bili smo u pravu.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Elegantnija verzija Volkswagen najavio konceptni CC Slika nije dostupna Ista formula Konceptni Volkswagen Passat CC navodno stiže u Ženevu

Naime, Volkswagen je upravo objavio prve tehničke podatke i fotografije ovog automobila koji će svjetsku premijeru imati početkom sljedećeg mjeseca u spomenutoj Ženevi.

U odnosu na standardni karavanski Passat novi će se Alltrack moći pohvaliti 27,5 mm višom podnicom, dodatnom čeličnom zaštitom podvozja, plastičnim oblogama pragova i lukova blatobrana, drugačije oblikovanim branicima kojima se povećava prilazni i izlazni kut te drugim manjim detaljima.

Nadalje, Passat Alltrack će standardno dolaziti s 4Motion sustavom pogona na sva četiri kotača koji će u normalnim uvjetima vožnje snagu i moment motora prenositi samo na prednje kotače, dok će se stražnja osovina uključivati prema potrebi. Također, tu je i serijski diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Volkswagen je u priču uključio i način rada Off Road čijom se aktivacijom prilagođava rad kočničkog sustava, odziva gasa i sustava Hill Start & Descent (pomoć pri vožnji uzbrdo i nizbrdo) kako bi se dodatno povećale vozne sposobnosti automobila na klizavim površinama.

Sukladno očekivanjima izbor motora je prenijet iz standardnog Passata Variant. Konkretnije, kupcima će biti ponuđena dva benzinca i tri dieselaša. Redom, radi se o 1.4 TSI 150 KS i 2.0 TSI 220 KS, odnosno 2.0 TDI snage 150, 190 i 240 KS. Najsnažnija benzinska i dieselska izvedba dolaze opremljene sa sustavom XDS+ koji može kočiti unutrašnje kotače tijekom brže vožnje zavojima kako bi dodatno povećao stabilnost automobila.

Službena premijera će se održati početkom idućeg mjeseca, a prve isporuke se očekuju u drugoj polovici ove godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene