Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncept za koncept

VIDEO: Želite li voziti 'tajni' BMW?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internet stranica naziva dontblogaboutthis.com postala je službeni promotor BMW-a s novim natjecanjem na Facebooku,

Glavna nagrada je prilika da jedan sretnik ili sretnica sjedne za volan 'Tajnog automobila' i provoza se po trkaćoj stazi – pretpostavljamo prije službenog predstavljanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna High-tech naočale Mini najavio sustav Augmented Vision Slika nije dostupna Dodatni luksuz BMW razmišlja o seriji 9 kao konkurentu Mercedes-Maybach S klasi

Video pokazuje nekoliko uzbudljivih kadrova automobila koji nam sve više i više liči na proizvodnu varijantu preludog Vision Efficient Dynamics koncepta za koji smo se iskreno bojali da će zauvijek ostati koncept i tako trajna otvorena rana. Gotovo ništa drugo se ne događa na filmiću, ali to je uostalom i priroda Teasera.

Za sve one koji žele okušati sreću i pokušati osvojiti krug u novom tajnom BMW-u, logirajte se na BMW-ov Facebook profil.

Što se tiče koncepta, da ponovimo, BMW je svom Efficient Dynamicsu odlučio podariti takve performanse kojima će uvjeriti i najžešće BMW zaljubljenike da 'zeleno' i 'čisto' ne znači automatski slabo i lijeno.

BMW je ugradio 1.5-litreni 3-cilindrični turbo dizelski motor s izravnim ubrizgavanjem koji proizvodi 163 KS te dva električna motora (jedan na svakoj osovini), paket litij-ionskih baterija i softver koji upravlja, modificira i kombinira oba pogonska sklopa koja zajedno tvore 356 KS i 800 Nm okretnog momenta.

U BMW-u tvrde da je koncept sposoban postići maksimalnu brzinu od 250 km/h te ubrzanje od 0-100 km/h za ispod 4,8 sekundi uz nevjerojatno nisku potrošnju od 3.7 l/100km, a što se tiče europljana, emisija štetnih plinova iznosi 99 g/km.

Ta ista emisija štetnih plinova može se doslovno prepoloviti na 50 g/km zbog toga što je BMW-ov koncept plug-in hibrid, drugim riječima dovoljna vam je utičnica za struju i BMW Vision Efficient Dynamics vozi isključivo na električnu energiju.

Plug-in tehnologija znači da bi konceptni automobil mogao koristiti standardnu kućnu utičnicu od 220 volti za punjenje baterija. Punjenje traje 2 i pol sata, a u slučaju da vam se pod rukom nađe utičnica s 380 volti u BMW-u tvrde da bi se vrijeme punjenja moglo smanjiti na 45 minuta.

Predviđa se da bi korištenjem isključivo električnog pogona autonomija mogla biti oko 50 kilometara dok se u kombinaciji s turbo-dizelskim motorom autonomija povećava na 644 kilometra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene