Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Guma bez zraka

VIDEO Zaboravite na probušene gume, OVO bi vas moglo oduševiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gume bez zraka ili nepneumatske gume postoje već više godina, no američka tvrtka Polaris je prva koja je najavila da će tu tehnologiju ponuditi općoj javnosti i to već od slijedeće godine.

Još 2005. godine trvtka Michelin je predstavila 'Tweel', gumu bez zraka, no ona nikad nije ušla u masovnu proizvodnju, ali je privukla veliku pažnju javnosti, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O moj Bože! VIDEO i FOTO Predstavili automobil s 'onog' svijeta Slika nije dostupna Svaki 'Amer' bi ga poželio FOTO Od Lade Nive napravio cool 'monstruma' na 6 kotača!

>> VIDEO Ovako izgleda mijenjanje gume u vožnji!

Američka kompanija Polaris je specijalizirana za off-road i vojna vozila, na kojima su se nepneumatske gume pokazale kao veliki uspjeh. Specijalna mrežasta struktura omogućava veliku izdržljivost, ali i dovoljnu fleksibilnost nužnu za neravan teren, a najveća prednost je, naravno, što se ne može probušiti.

Polarisove nepneumatske gume će se za početak proizvoditi samo za off-road vozila, ali se razmišlja i o primjeni ove tehnologije i u obiteljskim pa i trkaćim automobilima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene