Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Verzija sa 160 konja

VIDEO: Višesturko zanimljiv dizelaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo testirali Insigniju s benzinskim turbo motorom na red je došla i verzija sa 160 konja snažnim dizelskim motorom, vjerujemo - višestruko zanimljivija širem krugu kupaca.

O izgledu nove Opelove limuzine gotovo je sve već rečeno. Na vama je da sami ocijenite kako vam izgleda, a mi ćemo dodati kako je dizajnerski odmak u odnosu na Vectru i više nego pogođen. Insignija doista izgleda jako dobro. Isti dojam ostavlja i interijer. Nema nikakvih sličnosti s Vectrom, dakle, djeluje atraktivno, ali više od toga osvaja solidnost izrade. Kabina je čvrsta, a materijali i zvučna izolacija odlični. Posebice kada je riječ o dizelašu. Dvolitreni turbo dizel sa 160 konja predstavlja sredinu ponude, a dojma smo kako je upravo on najpogođeniji za naše tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DEKRA izvještaj Opel Insignia - automobil s najmanje kvarova Slika nije dostupna Brojke koje puno obećavaju VIDEO: Vrhunska sportska izvedba

Potrošnja manja od osam litara

350 Newton metara adekvatno gura Insigniju, te se stotka dostiže za manje od deset sekundi uz izvrsnu krajnju brzinu od 218 km/h. Ovdje se dobro uklopio i odličan šesterostupanjski manualni mjenjač. Potrošnja? Manje od osam litara, što se u vrijeme recesije itekako cijeni. Tijekom testa Insignia nas je dodatno osvojila ugodnim ovjesom i ukupnim dojmom koji je višestruko bolji od prethodnice Vectre. U odnosu na nju, ovaj je automobil doista zakoračio u viši, pa možda i premium segment. Cosmo oprema nudi sve što treba prosječnom hrvatskom kupcu. No, naš je model imao dodatne opreme u vrijednosti od 70 tisuća kuna, pa konačna cijena iznosi 290 tisuća kuna. Dakle, bez te dodatne opreme cijena pada na sasvim razumnih i opravdanih 220 tisuća kuna.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene