Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propast tržišta

VIDEO: Više automobila nego kupaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više je automobila nego kupaca. Zbog pada prodaje autosaloni ovih dana bombardiraju s akcijama. Teško se riješiti novih automobila, a ništa lakše ne idu ni stari. I na velikom splitskom pazaru automobila kupci traže sniženje.

Na splitskom pazaru automobila ne nedostaje vreve. Ipak, više je onih koji gledaju nego kupuju. Svoj mercedes Ivan Petričević ne može prodati već devet mjeseci. 'Teže je radi recesije, nema narod novaca, jednostavno nema, svatko gleda do dvije tisuće eura, kupiti do tri', kaže Ivan. Stoga će rijetki posegnuti u džep, a više gužve ima oko jeftinijih vozila. Žale se prodavači, ali nisu zadovoljni ni kupci. 'Da je povoljna cijena, da je kvalitetno, lijepo, kao što i curu tražim, nikako je nisam našao lijepu i kvalitetnu, tako izgleda da neću ni auto, tamo ono što je skupo ne mogu platiti', kaže jedan kupac.

Pročitajte i ovo Auto u kamionu pokušao ga prošvercati FOTOGALERIJA Carinike šokiralo što su pronašli ispod cerade kamiona Ilustracija nepoštene trgovačke prakse? AZTN pokrenuo upravni postupak protiv poznatog trgovačkog lanca

Cjenkanje ključ uspjeha

Autosaloni su spustili cijene, svugdje su akcije. Povoljnije se nekima čini kupiti novi automobil, no mnogi kažu - i stari imaju prednost. A 'pazar automobila' ima još prednosti. 'Ovde se može dogovoriti, a u auto salonu ne. Uglavnom, cijena koja je na papiru tu je da se spusti', kaže kupac Mario Zelić. Upravo je cjenjkanje ključ uspjeha za one rijetke koji su danas prodali - trebalo je sniziti cijenu. Cijena se dobro spušta, tvrde iskusni, ako odmah pokažete gotovinu. A u cijenu auta, mogli biste dobit i svježi sir.

Jeste li ove godine neuspjelo pokušali nešto prodati?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene