Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dizajn i kvaliteta

Svi Bentleyji na jednom mjestu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bentley Motors Limited, sa sjedištem u britanskom mjestu Crewe, automobile proizvodi još od 1919. godine.

No, ne obične automobile za mase. Bili su to uvijek ekskluzivni modeli, proizvedeni u malim serijama, koji su se posebno isticali tipičnim Bentley dizajnom. Sada je napokon ta zbirka umjetnosti na kotačima dostupna na jednom mjestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 6.0 W12 bi-turbo krije još snage Bentley već potvrdio performance izvedbu modela Bentayga Slika nije dostupna Najbrži i najsnažniji SUV na svijetu [VIDEO] Bentley predstavio svoj prvi SUV - Bentayga

'Oduvijek smo razmišljali o tome da napravimo izložbu ovdje u našem središtu koja bi se fokusirala na dizajn. Jer dizajn i stil su među najvažnijim osobitostima našeg brenda, kroz 90 godina postojanja.To je idealna prilika za naše klijente ali i za entuzijaste, da dođu i vide neke aspekte Bentleya i Bentley dizajna koje možda nisu mogli spoznati', ističe direktor dizajna Dirk Von Braedkel. Ovdje se mogu vidjeti detalji iz vremena kočija sve do današnjih dana, poput glinenog modela iza mene, način na koji su stvarani te kako se rad na njima razvijao tijekom godina.

'Posjetitelje očekuje prilično bogata zbirka starih automobila. Kolekcija koju rijetko okupljamo na jednom mjestu.Prvih šest mjeseci izložbe ovdje će biti originalan Blue Train automobil. Također, posjetitelje vodimo i kroz Bentley dizajn. Ne možemo klijente voditi u dizajnerski studio jer ondje dizajneri rade 4,5 ili 10 godina unaprijed no uspjeli smo na izložbu dovesti glavninu tog studija i tako prezentirati priču o dizajnu. Sjajan je to način da se shvate naš brend, našu povijest, ono što je važno za Bentley, a nakon toga može se preći na upoznavanje tvornice koja je zaista fantastična', ističe voditeljica klijenata Louise Burns.

'Uvijek je uzbudljivo vrijeme za Bentleyev dizajn, no vidjeti na ovoj izložbi sve fizičke atribute povijesti dizajna brenda, smatram da je to jedinstveno, što smo sve skupili zajedno i pokazali javnosti. To je ipak nešto malo više od stvaranja knjige o Bentley dizajnu. To je jako poseban i ponosan moment za nas u Bentley dizajnu. Da smo uspjeli pokazati sve ovo i predstaviti stvarne primjere iz povijesti našeg dizajna te pokazati kako danas radimo', dodaje Von Braedkel.'Tijekom stvaranja ovog projekta otkrili smo cijeli jedan jezik koji se koristi u dizajniranju Bentleya. Katolgizirali smo ga i stvorili rječnik vlastitih pojmova. Pa tako ako dođete na izložbu moći ćete doznati što pojedini izrazi znače ovdje u Creweu. Prilično je to drugačije nego igdje drugdje', kazala je Burns.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene