Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodnja u Meksiku

Prvi netalijanski Fiat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljen je prvi Fiat nastao iz suradnje s američkim Chryslerom. Riječ je o modelu Freemont, klonu Dodge Journeya.

Prvi netalijanski Fiat proizvodit će se u tvornici u meksičkom gradu Toluca, gdje se već radi Fiat 500 za američko tržište. Freemont je dugačak čak 4,9 metara te 172 centimetra visok, s najvećim međuosovinskim razmakom u klasi - impresivnih 2,9 metara. Time Freemont postaje najprostraniji Fiat svih vremena, pružajući i 1.461 litru prtljažnog prostora. Serijski će se nuditi sa sedam sjedala do kojih će se lako dolaziti zahvaljujući stražnjim vratima koja se otvaraju pod kutem od 90 stupnjeva te inovativnom sistemu pomicanja i preklapanja stražnjih sjedala. Sva su sjedala povišena u odnosu na ona ispred njih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Ako ste mislili da ste zaboravili na Chucka Norrisa, griješite, on može jedino zaboraviti na vas Slika nije dostupna INSIDER Što nogometaši voze službeno, a što posjeduju privatno?

>> Pogledajte FIAT 500 sa stražnjim pogonom i 230 KS

Freemont će se nuditi s dva paketa oprema, a već u serijskoj opremi dolaze 17 inčni alu naplaci, trozonski klima uređaj, keyless sustav otključavanja bez ključa, tempomat i slični dodaci.
U ponudi će biti dva poznata talijanska dizelska motora, od 140 i 170 konja, s pogonom na prednje kotače. Kasnije stiže i 4x4 pogon, dostupan kod dizelaša sa 170 konja ali i s moćnim Chryslerovim V6 motorom snažnim 276 konja, te s automatskim mjenjačem.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene