Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S naglaskom na kilograme

[VIDEO] Predstavljen Porsche Boxster Spyder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche je u New Yorku predstavio novi lakši Boxster Spyder koji bi se kao "najsirovija verzija do sada" prvenstveno trebao svidjeti zagriženijim zaljubljenicima u modele ovog proizvođača.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svih 918 primjeraka Porsche 918 Spyder rasprodan - Potvrđen nasljednik Slika nije dostupna Ne žuri im se Porscheov novi superautomobil na čekanju

Naime, Boxster Spyder standardno dolazi s branicima s modela Cayman GT4, jedinstvenim poklopcem motora te lakšim i jednostavnijim platnenim krovom čijim se podizanjem, odnosno spuštanjem (većinom) ručno upravlja.

Interijer je u pravilu prenijet, a novost čine novi upravljač te dorađena sportska sjedala, a prema dobroj staroj porscheovoj praksi masa je smanjena uklanjanjem audio i klima uređaja. Srećom po buduće vlasnike oboje se može uzeti kao opcija bez potrebe za nadoplatom.

Što se performansi tiče ovaj automobil pokreće 3,8-litreni 6-cilindrični pogonski stroj snage 276 kW, odnosno 375 KS, koji će biti uparen samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a njihova će kombinacija omogućiti ubrzanje do 100 km/h za 4,5 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 290 km/h.

Sportske ambicije automobila su potvrđene unaprijeđenim upravljačkim sustavom, ugradnjom high-performance kočnica (preuzetih iz modela 911 Carrera), sportskim ovjesom čijom je ugradnjom podnica snižena za 20 mm i sl.

Prodaja ovog Boxster Spydera u Njemačkoj kreće u lipnju, a cijena će mu kretati od 79.945 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene