Obavijesti Video Pretražite Navigacija
385 KS

[VIDEO] Porsche predstavio Cayman GT4

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche je pred skorašnju ženevsku premijeru predstavio GT4 izvedbu modela Cayman, a službeni navodi kažu kako je riječ o automobilu koji "potvrđuje da će Porsche i u budućnosti ostati vjeran sportskim modelima s dvoja vrata".

 

Pročitajte i ovo Oduzeti automobil I vozačku dozvolu na 12 mjeseci Ostao bez Porsche Cayenna: Mladiću iz Čakovca policija trajno oduzela skupocjeni auto Slika nije dostupna Zanimljivi i bolji VIDEO: U LA predstavljeni automobili i za europske kupce

U odnosu na standardni model Cayman GT4 će imati agresivniji aero kit s novim prednjim branikom i novim poklopcem, dorađenim bočnim usisnicima i većim stražnjim spojlerom te fiksnim krilom. Nadalje, tu je i par središnje smještenih završetaka ispušnih cijevi, novi difuzor i sl, a podnica je zahvaljujući tvrđem ovjesu snižena za 30 mm.

Unutrašnjost je u velikoj mjeri prenijeta iz standardnog modela, no određene razlike postoje, a najviše se ističu nove presvlake od kože i Alcantare na sjedalima, upravljaču i ostatku interijera.

Najznačajniju novost kod ovog automobila svakako čini 3,8-litreni 6-cilindrični motor iz modela 911 Carrera S, snage 283 kW, odnosno 385 KS (u Carreri S 400 KS), koji je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a njihova kombinacija će omogućiti ubrzanje do 100 km/h za svega 4,4 sekunde. Najveća mu brzina iznosi 295 km/h, što ga čini najbržim tvorničkim Caymanom do sada.

Recimo i kako mu se prosječna potrošnja kreće oko 10,3 l/100 km.

Kako bi se automobil bolje nosio s novom snagom, pored spomenutog ovjesa, dorađen je upravljač i kočnički sustav preuzet s modela 91 GT3, a moguće je opcijski naručiti carbon ceramic diskove, kao i sjedala od plastike ojačane ugljičnim vlaknima radi manje mase, Sport Chrono paket, Club Sport paket i sl.

Cayman GT4 je već moguće naručiti, a u Njemačkoj mu cijena kreće od 85.779 Eura (uključujući tamošnji PDV), a prve isporuke se očekuju nedugo nakon ženevske premijere.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene