Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omiljeni SUV

Obnovljena Captiva na proljeće stiže na naše tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
2011. je zaista posebna godina za Chevrolet. Slave stoti rođendan, i zato su krenuli s nezapamćenim prodorom. Američko-korejski brend na europsko će tržište ove godine lansirati ni manje ni više nego sedam novih modela.

Jedan od njih je Captiva, koja je svoju premijeru imala prošlog tjedna, visoko u austrijskim Alpama. Je li Captiva potpuno novi model? Kratko i jasno – nije, no s druge strane nije niti tipičan redizajn. Promjene su ovdje jednostavno previše opširne. Osim opsežnih karoserijskih zahvata, znatno je promijenjena i unutrašnjost, svi motori i mjenjači su novi, a ovjes je modificiran. Dovoljno da ponese epitet 'nova' Captiva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda"

Koje su to promjene na karoseriji? Kao prvo, prednji dio do vrata je potpuno redizajniran kako bi se uklopio u aktualni kućni look. Promjene su zahvatile i stražnji dio, koji je sada mnogo dinamičniji. U unutrašnjosti se najviše radilo na kvaliteti materijala i izolaciji od buke, no mnoge su boljke, na žalost, i dalje ovdje. Dijelovi plastike su previše tvrdi, ergonomija nije na visokoj razini, a upravljač je i dalje jednostavno prevelik. Promjene ispod karoserije dale su nešto bolje rezultate. Prije svega tu su četiri nova motora.

'Imamo dva dizelska motora, od 184 i 163 KS. Zatim je tu benzinski 3.0 V6 sa 258 konja i benzinac sa 167 KS. Svi motori su potpuno novi te pružaju mnogo bolje performanse i potrošnju goriva', rekao je Lorenzo Nasini iz Chevrolet Europe.

Mjenjači sa starim boljkama

S obzirom na specifičnost Captive, benzinci će kod nas sasvim sigurno igrati potpuno marginalnu ulogu. Oba nova mjenjača, i automatik i ručni imaju šest brzina, ali i stare boljke. Automatik je spor, ručni ima prevelik hod. Snažniji modeli imaju pogon na sve kotače, koji je i kod ostalih dostupan kao opcija. Ovaj pogon funkcionira potpuno automatski i vozač ne mora ništa napraviti, jer se snaga automatski raspoređuje po osovinama.

U off-road uvjetima Captiva je sasvim solidna, a kada za upravljač sjedne pravi majstor, stvari u Chevroletovom Snow campu na 2000 metara izgledaju ludo. Robert Huff je sedam puta pobijedio u WTCC-u. 'Moja uloga je davanje savjeta, a kada svi završe sa svojom vožnjom, uzimam ih kao suputnike kako bi stvarno pokazao što sve može ovaj automobil, ako ga tjerate do granica. Moram naglasiti da je Chevrolet napravio odličan posao s automobilom, koji se lako nosi sa svim uvjetima', rekao je Huff.

Nova Captiva na naše tržište dolazi na proljeće. Konkretno cijena, kod koje je Chevrolet uvijek maksimalno umjeren, još nije definirana, no ne bi se trebala znatno razlikovati od sadašnje. Dakle, oko 160 tisuća kuna za osnovni model. Dobri izgledi za daljnji napredak u što vjeruju i u Chevroletu.

>> VIDEO: Chevrolet Epica promašila europske dizajnerske ukuse

Tako bi i moglo biti jer Captiva je zaista najtemeljitije moguće obnovljena i nudi odličan odnos uloženog i dobivenog. Jedino je šteta da su i uz to ostale neke stare boljke zbog kojih ovaj automobil do sada nije bio na popisu naših najomiljenijih SUV-ova.

Emisiju Automotiv gledajte u jutarnjem terminu, u nedjelju na programu Nove TV.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene