Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogima bi se svidjelo

[VIDEO] Nissan predstavio Leaf koji svijetli u mraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je svoj električni model Leaf opremio posebnom bojom, razvijenom u suradnji s izumiteljem Hamishom Scottom, koja svijetli u mraku.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sportski Leaf sa stražnjim pogonom Nissan Esflow koncept Slika nije dostupna I Plavi oval vozi na struju Ford predstavio električnog Focusa

Konkretnije, riječ je o boji, odnosno premazu koji se "energizira ultraljubičastim zračenjem", odnosno ovaj premaz "apsorbira UV zračenje tijekom dana i može pohraniti dovoljno energije da tijekom noći svijetli osam do deset sati.

Naime, riječ je o premazu koji proizveden u potpunosti od organskih materijala te sadrži stroncijev aluminat inače fosforenscentna tvar koja je navodno kemijski i biološki inertna pa nema brige za okoliš.

Nažalost ova boja nije i kako sada stvari stoje neće biti dostupna kupcima, no u Nissanu kažu kako bi, kada bi se komercijalizirala, trajala 25 godina.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene