Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri varijante opreme

New Beetle - nova Buba s više šarma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buba se ne predaje, Volkswagen je na auto salonu u Šangaju predstavio novu generaciju New Beetlea, koja se dizajnerski potpuno oslanja na legendarni model koji je motorizirao Njemačku, ali i dobar dio Europe.

Dapače, novi je model, u odnosu na prvi retro Beetle iz 1997, još sličniji izvorniku. Automobil je niži i širi, poklopac motora je dulji, a stražnje staklo dodatno pomaknuto prema natrag.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Legenda nastavlja svoj put Volkswagen ipak odlučio zadržati Bubu Slika nije dostupna ABT Uz malo dorada popularna 'Buba' izgleda odlično

Ovdje su karakteristična okrugla svjetla, snažno izbačeni blatobrani i pragovi te zaobljeni prednji i stražnji poklopac. Novost je maleni spojler ispod stražnjeg stakla.

Ista je filozofija primijenjena i u kokpitu. New Beetle kopira originalnu Bubu i tako donosi više šarma u odnosu na bezličnu kabinu prethodnice. Vozač će, iznad upravljača, gledati u tri okrugla instrumenta smještena u zajedničkom kućištu, a tu su i tri dodatna instrumenta na sredini kokpita. Kao i kod originala, i ovdje je jedan pretinac za rukavice integriran u gornji dio kokpita. Prtljažnik je narastao na 310 litara.

Tri varijante opreme nove Bube

Nova će se Buba nuditi u tri varijante opreme: Beetle, Design i Sport, te s pet motora. Svi koriste direktno ubrizgavanje goriva i neki oblik prednabijanja. Benzinci nude snagu od 105, 160 i 200 konja, a dizelaši 105 i 140 konja. Za svakog ponešto.

>> VIDEO i FOTO: Upoznajte novu VW 'Bubu'

Tako će štedljivi moći prolaziti sa svega 4,3 litren na 100 kilometara, a oni željni brzine moći će juriti 225 km/h. Brze će Bube biti opremljene i elektroničkim zatvaračem diferencijala, poznatim iz Golfa GTI.

U salone nova Buba stiže u listopadu, no cijene još nisu poznate. Ono što je sigurno jest činjenica kako će se coupeu nešto kasnije pridružiti i kabrio verzija s platnenim krovom. Buba, dakle, nastavlja živjeti. Čekamo još samo i buđenje druge legende – kombija Bulija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene