Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Audi A5 Cabriolet TDI

VIDEO: Magnet za poglede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je tjedan više nalikovao jeseni, a u nekim dijelovima Hrvatske moglo se govoriti i o pravoj zimi, test Audijevog kabrioleta nismo mogli odgoditi. No, pustimo uživanje i pogledajmo što nudi najnoviji open-top model iz Ingolstadta.

Prvo što treba istaknuti je činjenica kako se ovaj kabriolet srednje klase više ne bazira na Audiju A4 već na coupe modelu A5. To je sasvim normalno, odnosno očekivano, jer je i ranije Audi ovu vrstu kabrioleta radio na osnovi coupea. Uz to, Nijemci su zadržali stari dobri provjereni koncept sklopivog krova od tkanine. Nisu se povodili za trendovima, kao što je to učinio glavni rival iz Muenchena, i naša je ocjena kako je zadržavanje tradicije svakako dobar potez.

Osim što smo uvjereni kako je ovo daleko atraktivnije rješenje, treba reći i kako klasični mekani krov smanjuje težinu automobila, dakle, ne ugrožava ukupnu dinamiku vozila, te je, uz to, i znatno praktičniji. Naime, krov A5-ice kabrio zahtijeva tek 60 litara prtljažnog prostora dok bi tvrdi krov rezervirao 2 i pol puta više mjesta u prtljažniku. Svlačenje traje svega 15 sekundi i obavlja se prilično elegantno. Sve u svemu, palac gore za mekani krov.

Uz sjajan izgled, koji je jednostavno magnet za poglede, A5 oduševljava i uređenjem kabine. Izvrstan dizajn, još bolja funkcionalnost i ugođaj koji je teško opisati riječima. U Audiju se sjedi jednostavno gospodski i to je nešto na čemu su Nijemci najviše radili posljednjih godina i u potpunosti uspjeli evoluirati od prosječnih do najboljih. Dapače, po mnogima su čak i nadmašili renomirane rivale - BMW i Mercedes.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene