Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra kvaliteta izrade

Limuzina Honde Civic s prevelikim stražnjim svjetlima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomalo u sjeni svemirski dizajniranog kompakta, Honda nudi i limuzinsku izvedbu modela Civic. Riječ je o 4 i pol metara dugačkom sedanu, koji uz blago povećani međuosovinski razmak cilja na smirenije, obiteljske kupce. Takve koji prvenstveno traže dovoljno mjesta za sve putnike i njihovu prtljagu.

Što se tiče samog dizajna, reakcije su podijeljene. Civic izgleda sasvim korektno sprijeda i s boka, no koplja se lome zbog stražnjeg kraja. Točnije, zbog njegovih svjetala. Komentari se uglavnom slažu u tome kako su ista prevelika i jednostavno se nisu dobro uklopila u cjelinu. S prethodnim je generacijama Honda to znali izvesti znatno atraktivnije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane

U kabini vozača čeka vrlo moderno, gotovo futurističko rješenje zapovjednog mosta. Iako je izgled nešto smireniji nego li kod hatchbacka, još uvijek je to najoriginalniji kokpit u klasi. Za tradicionaliste možde i suviše moderan

No ono što će se definitivno svidjeti i starijim vozačima je vrlo dobra kvaliteta izrade. Nadalje, izolacija je odlična, sjedala udobna, a ručica mjenjača ergonomski savršeno postavljena. Prostranost sprijeda i straga je zadovoljavajuća no prtljažnik, s 389 litara, je ispodprosječan. Dakle, nije baš za svaku obitelj.

S druge strane, Civic u vožnji oduševljava vrlo udobnim ovjesom. Niti jurnjava zavojima mu nije strana, dapače, voli ju. Upravljač je za tu namjenu dobro prilagođen. Jedini veći hendikep ovog modela, koji se za razliku od hatchbacka ne proizvodi u Engleskoj već u Japanu, je što se nudi isključivo s jednim motorom – benzincem obujma 1,8 litara.

Popularnost dizelaša u ovoj klasi je prilično velika i sigurni smo kako bi Civic sedan mnogima bio zanimljiviji u toj varijanti. Treba istaknuti kako se ovakav Civic, dakle model s 4 vrata, uopće ne nudi na zapadno-europskim tržištima. Vjerojatno i zbog tog hendikepa.

Sam motor je stare, provjerene Honda filozofije. Radi fantastično mirno i uglađeno, u praznom hodu je gotovo nečujan, ali mu svako jače dodavanje gasa, potpuno otvara dišne putove. U punom udahu razvija 140 konja pri relativno visokih 6300 okretaja u minuti. 175 Njutn-metara momenta dostupno je na 4300 okretaja, no iako su manire sportske, potrošnja se može držati oko 8 litara. Najveća brzina od 207 km/h i točno devet sekundi za ubrzanje do stotke, zadovoljit će većinu vozača.

Civic sedan se nudi s dva paketa opreme i već je osnovni LS vrlo dobro opremljen. Honda ovakvu izvedbu cijeni 140 tisuća kuna što je, prema našem sudu, korektna ponuda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene