Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GTS s pogonom na sva četiri kotača

Porsche 911 Carrera 4 GTS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vrlo dobrih povratnih informacija i tržišnog uspjeha 911 Carrera GTS modela, koji je u ponudu donio više snage, razmetljiv, ali elegantni izgled i dugački popis opreme za pristojnu cijenu, Porsche je najavio dolazak novog modela – 911 Carrera 4 GTS u coupe i cabrio izvedbi.

S pogonom na sva četiri kotača i opremljena pravim gumama, Carrera 4 pokazala se više no sposobnom za visoko-kvalitetnu vožnju u svim godišnjim dobima i svim uvjetima na cesti. Carrera 4 GTS sa svojim agresivnim širokim dimenzijama donosi i podugačak popis poboljšanja vezanih za performanse, udobnost i izgled automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Mercedes-Benz GLC Coupé na nišanu otmjenosti Slika nije dostupna Vozili smo Koliko je Audi S5 zapravo napredniji od prethodnika?

Nova 911 Carrera 4 GTS okoristila se elektronički kontroliranim Porsche Traction Management (PTM) sustavom pogona na sva četiri kotača koji omogućava impresivnu trakciju i moćno ubrzanje u svakoj situaciji. Elektromagnetski kontrolirana višelamelna spojka reagira u djeliću sekunde i osigurava optimalnu raspodjelu snage između prednjih i stražnjih osovina. Mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem koji dolazi kao dio standardne opreme dodatno poboljšava trakciju i stabilnost u vožnji kroz zavoje i na promjenjivim cestovnim uvjetima.

Poput svakog 911 modela s pogonom na sva četiri kotača, Carrera 4 GTS proširila se u stražnjem kraju za 44 mm a trag stražnjih kotača proširen za 32 mm za bolju stabilnost u zavojima. Novi model prepoznatljiv je i po svojoj SportDesign prednjoj masci te pragovima preuzetim s 911 GT2 modela. 19-inčni RS Spyder naplatci s crnim premazom visokog sjaja zaokružuju cjelokupan 'styling' nove 911-ice.

3.8-litreni redni šestak dostavlja lijepih 408 KS. Maksimalan okretni moment od 420 Nm dostupan je već pri 4.200 o/min što je za 200 okretaja u minuti ranije u usporedbi s Carrerom 4S. Višku snage doprinosi i novi sportski ispušni sustav s četiri ispušne cijevi.

Porsche 911 Carrera 4 GTS coupe opremljen 6 brzinskim ručnim mjenjačem ubrza do 100 km/h za 4,6 sekundi. Kada se u priču uključi opcionalni 7-stupanjski PDK mjenjač s dvije spojke ubrzanje traje 4,4 sekundi dok se uz Sport Chrono Plus paket koji se također nalazi na popisu dodatne opreme ubrzanje spušta na fenomenalnih 4,2 sekunde.

Porsche 911 Carrera 4 GTS cabrio opremljen 6 brzinskim ručnim mjenjačem ubrza do 100 km/h za 4,8 sekundi (4,6 sekundi uz 7-stupanjski PDK mjenjač s dvije spojke) dok se uz Sport Chrono Plus paket ubrzanje spušta na 4,4 sekunde.

U unutrašnjosti prevladava crna boja a monotoniju razbijaju površine presvučene Alcantara kožom koje nalazimo na središnjim dijelovima sportskih sjedala s većim bočnim stranama što sve ulazi u osnovnu opremu. Alcantara se velikodušno primijenila na sve površine s kojima vozač uobičajeno dolazi u kontakt poput ruba trokrakog SportDesign upravljača te ručica mjenjača i ručne kočnice kao i pretinca za rukavice i obloga na vratima.

Visoko-performansne vozne karakteristike u svim vremenskim uvjetima, vizualno atraktivan i nešto agresivniji izgled i bogat popis osnovne opreme koji karakteriziraju novi Porsche 911 Carrera 4 GTS usto dolaze i po privlačnoj cijeni. Kada stigne u prodaju ove jeseni, 911 Carrera 4 GTS Coupe u Njemačkoj će koštati 111.956 eura, dok će za cabriolet inačicu biti potrebno izdvojiti 122.071 eura, govorimo naravno o cijeni osnovnog modela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene