Proteklih godina bili smo svjedoci radikalnih promjena u svijetu individualne mobilnosti, posebice na cestama većih metropola, a broj registracija porasao je nevjerojatno u svakom segmentu vozila.


Međutim prostor na cestama za razna prometna sredstva nije se povećao proporcionalno s brojem vozila tako da individualna mobilnost mora pronaći načina da se prilagodi novim okolnostima.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Stravična nesreća u Istri: Sletjeli s motocikla u 20 metara duboku provaliju. Dvoje poginulih Slika nije dostupna Isprobali smo novu (staru) Vespu!

U ovakvoj slici stvari BMW Motorrad je krenuo u proširenje svoje linije motocikala i proizveo veliki skuter. Ovaj novi proizvodni segment prije svega će biti zastupljen s dva inovativna 'premium' skutera s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Različite karakteristike ovog koncepta tako će privući širu bazu potencijalnih kupaca. K tome, radi se i na budućoj alternativnoj varijanti s električnim motorom. BMW Motorrad ovim projektom želi postići kombinaciju izvrsnih voznih karakteristika motora s prepoznatljivom agilnošću i konceptualnim komforom skutera za maksimalno iskustvo dinamične vožnje – veliki skuter iz tvornice BMW Motorrada.

Ovaj projekt trebao bi biti realiziran tj. proizveden u tvornici BMW Motorrada u Berlinu. BMW Motorrad nastavlja svoju tradiciju snažnog i održivog razvoja te će tako intenzivirati svoj tradicionalan rad i napore u poljima enduro, touring i sport touring motora.

Nakon uspješnog ulaska u super sport segment, BMW Motorrad sada planira proširiti liniju proizvoda još više uvođenjem poslovno gledajući vrlo obečavajuće linije. Taj put vodi ravno u segment velikih skutera. Ta vozila s vrlo dinamičnim karakteristikama u novije su vrijeme postala vrlo popularna diljem svijeta. Štoviše, ona su vrlo zanimljiva alternativa za one povratnike koji se nakon duge pauze nečkaju da li bi se vratili vožnji motorom.

Sa svojim novim Concept C projektom BMW Motorrad ponovno kreće sasvim novim putem i pokazuje fascinantnu opciju mobilnosti za budućnost. U ovom slučaju 'C' znači 'commuter' ili putnički. Posebice u pogledu razvoja prometnih mreža u urbanim područjima, ovaj projekt nudi potencijal inovativnog i sportskog velikog skutera za budući 'premium' segment.

Osjećaj uzbuđenja

Kao i uvijek kod BMW Motorrada, ovdje se ne radi samo o projektu razvijanja velikog skutera za najviše zahtjeve. Dizajneri i inženjeri u BMW Motorradu prije svega su se fokusirali na emotivnu komponentu uz neizostavnu tehničku funkcionalnost i visoku kvalitetu izrade – te na osjećaj uzbuđenja od samog početka.

Funkcionalnost ovog skutera ponajprije je vidljiva u stilskim dizajnerskim elementima poput ploha koje nalikuju na aluminij i usisa za zrak preuzetih s BMW GS-a. Crni kromirani ovjes i dijelovi okvira zajedno čine vrlo privlačni i dinamični odnos s aluminijski srebrnim i plavim detaljima raznih dijelova motora.

Tako su tehnološke karakteristike i visoka kvaliteta dodatno naglašene fino izrađenim detaljima poput poklopca za spremnik goriva koji podjeća na avionske dijelove i kratkog sportskog završetka ispušne cijevi. Vizionarski izgled Concept C-a do kraja upotpunjuju gume s bočnim prugama i udubljenjima obojanima u plavu boju.

Vrhunske kočnice s dva diska na prednjem kotaču i jednim diskom na stražnjem kotaču i ABS sustav BMW Motorrada pružaju maksimalnu moguću sigurnost tijekom kočenja u vožnji.

Vodeći u segmentu

Sportski karakter i dinamičnost također su naglašene oštrim linijama i vjetrobranskim staklom kakvo inače nalazimo na jurilicama, a ne velikim skuterima. Ono što omogućava da vožnja Concept C-a bude dinamična koliko i udobna jest novi 2-cilindrični redni motor u kombinaciji s CVT (continuously variable transmission) sustavom.

Snaga motora, broj okretaja te stoga i performanse bit će u klasi vodećih modela u ovom segmentu. Osvijetljenje također prati futuristički izgled motora s LED tehnologijom integriranom u prednju masku motora. Ta je vizija dalje razvijena tako što je namjerno izostavljen konvencionalan izgled retrovizora koji će na Concept C-u biti zamijenjeni s dvije video kamere postavljene na stražnjem kraju motora.

Te će kamere snimati područje iza motora i prenositi snimke na dva LCD monitora u kokpitu u vidokrugu vozača. Brzina vožnje, rad motora i drugi podaci biti će prikazani na pak trećem LCD zaslonu koji je ugrađen u središnji dio kokpita.

Concept C također pokazuje da dizajneri ovog konceptnog modela nisu mislili samo na vozne karakterisitke i vanjski izgled motora. U skladu s filozofijom BMW Motorrada veliki skuter koji će biti krajnji rezultat Concept C projekta u ponudi će imati i vrlo širok raspon opreme.

Tim iz BMW Motorrada će pri predstavljanju svog Concept C modela na EICMA sajmu u Milanu usmjeriti najviše pažnje na izazivanje maksimalne emotivne reakcije pri prezentiranju svog projekta čija je glavna karakteristika maksimalna funkcionalnost.

Nama izgleda cool. Točne tehničke karakteristike i specifikacije još nemamo. Ali po viđenom ovaj projekt ima svjetlu budućnost. Znamo da će cijena sigurno biti paprena... ali BMW motori su ionako skup sport!!!