Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lamborghini Indomable koncept

Napokon pravi konkurent Bugatti Veyronu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
215 Racing Inc., američka tvrtka sa sjedištem u Abingtonu, u saveznoj državi Pennsylvaniji, ponosno je najavila da je otkupila ekskluzivna prava za proizvodnju Lamborghini Indomable koncepta dizajnerskog studija Design 4 Motion.

Lamborghini Indomable koncept proizvod je mašte dvaju osoba pod imenom Daniel Chinchilla Ochoa i Alberto Fernandez Albilares. Ovaj konceptni automobil rezultat je dizajnerskog projekta koji je sponzorirao sam Lamborghini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O moj Bože! VIDEO i FOTO Predstavili automobil s 'onog' svijeta Slika nije dostupna Velik napredak Revolucija u upravljanju automobilima stiže već za dvije godine!

Američka tvrtka 215 Racing iz Abingtona, Pennsylvanije, otkupila je prava na dizajn ovog automobila i planira ga pretvoriti u proizvodnu verziju.

Automobil će proizvoditi sestrinska tvrtka Mostro Di-Potenza, a u prodaju će doći pod modelskom oznakom SF22. Automobil je ime dobio po F22 borbenom avionu koji je poslužio kao inspiracija za dizajn vozila. SF inače znači Street Fighter a spomenuta tvrtka planira proizvesti samo 50 primjeraka 'Uličnog borca'.

'Smatramo da je došlo vrijeme da Bugatti Veyron proslijedi lentu najbržeg proizvodnog cestovnog automobila na svijetu – nama. Držali su titulu deset godina! Iako to nije bio naš primarni cilj. Mi prije svega želimo ponuditi kupcima nešto što može doći samo iz Mostra, a mislim da smo pogodili ravno u 'sridu' s ovim dizajnom. Usto, 70 % naših dobavljača su američke tvrtke i ponosimo se time da koristimo najnoviju i najinovativniju tehnologiju trenutno dostupnu u automobilskoj industriji', kaže Anthony Crudup iz 215 Racinga.

Prema ekipi iz 215 Racinga, SF22 snagu će crpiti iz središnje smještenog twin-turbo 9.4-litrenog V8 motora. General Motorsov agregat bit će uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, a očekuje se da bi ova zvijer trebala proizvoditi ukupno 2.000 KS i 2712 Nm okretnog momenta. Perfomanse bi trebale biti fenomenalne: 2,7 sekundi do 100 km/h, 1/4 milje za 9,5 sekundi, a maksimalna brzina će iznositi 427 km/h.

Karoserija je izrađena od kombinacije karbonskih vlakana i kevlara, ugrađena su podesiva zračna krilca kao i stražnji spojleri koji služe kao zračna kočnica. Veliki usisnici zraka usmjeravaju zrak koji hladi ogromne 14-inčne kočione diskove i šesteroklipna kočiona kliješta. Stražnji svjetlosni sklopovi svojom aerodinamičnom konstrukcijom utječu na smanjenje otpora zraka.

Daniel Chinchilla, dizajner Lamborghinijevog koncepta, modificirao je dizajn želeći se odmaknuti od karakterističnih linija Lamborghinijevih automobila dok je istovremeno uspio zadržati prepoznatljiv talijanski dizajn. 'Nismo željeli da javnost prvo upita: Je li to novi Lamborghini?', kaže Crudup.

Automobili će se proizvoditi na američkom tlu, točnije u Philadelphiji, po dva primjerka mjesečno, a prvi modeli izaći će iz tvornice sredinom 2012. godine. Kapara za SF22 je smiješnih 1.000 američkih dolara, kažemo smiješnih jer je predviđena prodajna cijena automobila skoro milijun dolara, točnije 950.000 dolara. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene