Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U očekivanju novog modela

VIDEO i FOTO: Mercedes C klasa na ‘faceliftu’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemci su odlučili izgladiti bore limuzinskoj i karavanskoj izvedenici prije dolaska novog modela. Mercedesova C klasa dobila je novi, osvježeni izgled i ekonomičnije motore.

Radi se o tipično blagom makeoveru s par kozmetičkih zahvata na vanjskom izgledu dok su tehničke izmjene nešto opširnije. Na prvi pogled, čini se da su promjene dosta suptilne, ali u Mercedesu kažu da je u doradu C klase ušlo 2000 novih komponenti.

Pročitajte i ovo Sintetička droga speed Zaradio kaznenu prijavu Pao diler kod Zadra: Policija mu u stanu pronašla speed, marihuanu i digitalnu vagu Sintetička droga speed dovršeno istraživanje Policijski ulov u Vinkovcima: Muškarac uhićen s kilogramom speeda, zaradio kaznenu prijavu

Vanjskim izgledom dominira novi prednji odbojnik. Izbočena rešetka i redizajnirani usisnici za zrak pridaju sveukupno agresivnijem izgledu, a dojam dodatno naglašavaju nova prednja svjetla i LED dnevna svijetla.

Mercedes je također htio smanjiti težinu automobila te je tako hauba na osvježenoj C klasi ovoga puta izrađena od aluminija. Aerodinamika je također poboljšana, a u Mercedesu tvrde da je otpor zraka smanjen na 0.26 (Cd).

Nešto se toga promijenilo i u unutrašnjosti automobila. Visoko kvalitetni ekran u boji ravno iz E klase smješten na središnjem dijelu konzole ostavlja elegantni i sofisticirani dojam. Na raspolaganju je također pristup internetu kao i mnoštvo novih elektronskih sustava baziranih na radu kamera, senzora i radara poput sustava koji sprečava da vozač zaspi za volanom, tzv. Attention Assist, zatim Active Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist itd.

Redizajnirana komandna ploča i volan izrađeni su od kvalitetnijih materijala te su sada puno ugodniji na dodir, a velik dio mjenjača je galvaniziran.

U Mercedesu tvrde da su uspjeli povećati efikasnost osvježene C klase za 15 do 31 posto. To je omogućio novougrađeni sedmerostupanjski 7 G-Tronic automatski mjenjač sa Start/Stop funkcijom, od sada dio standardne opreme, te direktno ubrizgavanje kod svih benzinskih motora.

Ponuda motora za C klasu:
Benzinski BlueEFFICIENCY motori: C180 (154 KS i 250 Nm), C250 (204 KS i 310 Nm), C350 (306 KS i 370 Nm)
Dizelski motori: C200 CDI (136 KS i 360 Nm), C220 CDI (170 KS i 400 Nm), C250 CDI (204 KS i 500 Nm)

'Po voznim karakteristikama i sigurnosnim sustavima, C klasa nove generacije nudi udobnost i sigurnost naših luksuznih vozila s mnoštvom visoko kvalitetnih detalja u unutrašnjosti koja podsjećaju na novi CLS, čime nova C klasa postaje novo mjerilo kvalitete i izgleda u svojoj klasi', kaže dr. Joachim Schmidt, izvršni potpredsjednik marketinga i prodaje u Mercedes-Benzu.

Mercedes C klasa osim što ima najširu proizvodnu liniju ostaje i najuspješniji model iz ponude Mercedes-Benza s više od milijun prodanih primjeraka od kada je službeno predstavljena 2007. (model W204).

A kada sagledamo cijelu sliku, brojke su još impresivnije. Mercedes-Benz prodao je 8,5 milijuna vozila od prve 190-ice davne 1982. godine. Uljepšana C klasa službeno će biti predstavljena na autosalonu u Detroitu koji se održava u siječnju sljedeće godine.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene