Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanji trkaći automobil iz Maranella

VIDEO i FOTO: Ferrari 458 Challenge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako vijest o trkaćoj varijanti 458-ice nije nova, stigle su neke nove fotografije pa da se prisjetimo malo ovog najmanjeg Ferrarija... Ferrari 458 Challenge!

Ferrari je ovaj model prvi put predstavio prije par mjeseci na svom godišnjem sastanku distributera u Italiji, a sportska izvedba 458-ice nazvana Ferrari 458 Challenge namijenjena je natjecanju u Ferrari Challenge Trofeo Pirelli kupu. To je ujedno i peti Ferrarijev konkurent koji će se natjecati u kupu rezerviranom za Ferrarijeve modele u sezoni 2011.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužna vijest Motociklist smrtno stradao nakon slijetanja s ceste: Prijatelji se opraštaju od sportaša i poznatog vozača auto utrka Slika nije dostupna Za one s viškom novca Predstavljen Twin-Turbo Kit za Ferrari 458 Italiu

Novi 458 Challenge evoluirao je iz serijskog 458 Italia modela, a stručnjaci iz Maranella unijeli su brojne preinake s ciljem prilagođavanja natjecateljskim specifikacijama. Pod haubom je isti 4.5-litreni V8 motor iz cestovnog modela i proizvodi istih 570 KS pri nevjerojatnih 9.000 okretaja u minuti, ali će zbog kraćih brzina puno češće ulaziti u crveno.

Mjenjač s dvostrukom spojkom rekalibriran je tako da pruža više okretnog momenta na niskim okretajima. Ne bi li ipak malo olakšali posao manje iskusnim vozačima tu su i dalje E-Diff tj. elektronski stražnji diferencijal i F1-Trac sustav koji spriječavaju proklizavanje stražnjeg kraja.

Jedna od glavnih razlika između cestovnog 458 Italia modela i Challenge sportske izvedenice je kilaža, kažu u Ferrariju iako priznaju da još uvijek imaju malo problema s ukupnom težinom automobila. Oplata karoserije je tanja a glavnina staklenih površina izrađena je od materijala poput Lexan plastike.

Trkaća verzija 458 Italije spuštena je za 50 mm po cijeloj dužini a na 19-inčnim kotačima s Quick Release mehanizmom s jednom, središnjom maticom su Pirelli slikovi.

Novi sportaš okoristio se i najnovijim Brembo CCM2 kočnicama do sada viđenim na 599XX modelu kako bi se uhvatio u koštac sa svom tom silnom brzinom. Velika pomoć na stazi biti će dorađeni F1-Trac sustav protiv proklizavanja koji ima dva različita podešenja za suhe i mokre uvjete na stazi.

Eh, da. Za znalce ovo je podatak koji govori sam za sebe. 458 Challenge radi krug oko Fiorana za 1 minutu i 16 sekundi i 5 stotinki uz silu od 1.6 G u najbržim zavojima. Za one kojima ovaj podatak ne znači mnogo dovoljno je reći da je to dvije sekunde brže prolazno vrijeme po krugu od prethodnog 430 Challenge trkaćeg modela, a ako ni to nije dovoljno, možda pomogne podatak da je najbrže vrijeme Enza izmjereno sad već davne 2002. 1 minuta i 24,9 sekundi.

Pogledajte filmiće u nastavku članka i uživajte u slici i posebno zvuku najmanjeg trkačeg Ferrarija!

Zvuk koji obara:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene