Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunsko i ekskluzivno

BMW Coupe Serije 6

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW otvara novo poglavlje u dugoj povijesti proizvodnje ekskluzivnih automobila s uvođenjem treće generacije Serije 6. Novi Coupe impresionirat će svakoga svojim dizajnom, a još bolje vozne sposobnosti i dinamični karakter popraćeni su visokom razinom komfora i prostranosti.

Ovo je rijetki automobil u tom segmentu koji nudi kombinaciju vrhunskih sportskih performansi, razinu udobnosti ekskluzivne limuzine i prtljažnik obujma 460 litara. Da bi se pobrinuli da nova 6-ica nudi vozačko iskustvo prepoznatljivo za njemačkog proizvođača i samu modelsku liniju, BMW je u ovaj model ugradio cijeli niz inovativnih pomoćnih sustava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zatvorena cesta Teška prometna nesreća u Trogiru, jedna osoba poginula Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Novi BMW Coupe serije 6 osmišljen je kao coupe s konfiguracijom sjedala 2+2. Uz izdužene fluidne linije i povećanje ukupne dužine automobila od 74 mm te veći međuosovinski razmak (75mm više od prethodnog modela), nova 6-ica dolazi u sasvim novom ruhu. Zbog veće širine (39 mm više) novi coupe ima iznimno moćni stav koji dodatno naglašava impresivnu prianjivost za površinu koja obećava vrhunske vozne karakteristike.

Ostale karakteristike koje izdvajaju ovaj novi coupe od gomile i od svojih najvećih konkurenata je BMW-ov ConnectedDrive sustav koji dolazi uz bogat raspon popratnih usluga. Kamera za vožnju unatrag, Surround View, Parkin Assistant, BMW Night Vision sa softverom za prepoznavanje pješaka na cesti, Lane Warning Departure System koji upozorava vozača ako je izašao iz svoje trake, zatim prateći Lane Change Warning System samo su dio opreme dostupne s novom generacijom BMW automobila.

Novi BMW Coupe Serije 6 opremljen je s adaptivnim Xenon prednjim svjetlosnim sklopovima koji dolaze kao dio osnovne opreme. Na popisu dodatne opreme nalaze se adaptivna prednja svjetla s LED tehnologijom. Osim što izgledaju fantastično, adaptivni LED svjetlosni sklopovi osiguravaju maksimalnu vidljivost svojim intenzivnim bijelim svjetlom koje zapravo izgleda više kao prirodno dnevno svjetlo, za razliku od standardnih halogenki ili xenon svjetala. Pomicanje snopa svjetla prilagođava se brzini automobila, kutu skretanja i slično pri čemu se prednji farovi automatski prilagođavaju liniji zavoja. Istovremeno, odvojeni izvor svjetla smješten u kućištu svjetlosnog sklopa odgovoran je za osvjetljenje zavoja koje pri manjim brzinama osigurava osvjetljavanje površine ceste u smjeru u kojem automobil skreće. LED tehnologija primjenjena je i na indikatore smjera.

U unutrašnjosti nalaze se sjedala koja su posebno krojena za vozača, suvozača i putnike na stražnjim sjedalima. Visoko kvalitetni materijali, pažljivo usklađene boje i besprijekorno oblikovane površine stvaraju ugođaj koji odiše luksuzom, visokim stilom i funkcionalnošću. Prepoznatljiv BMW-ov element pri dizajnu unutrašnjosti automobila jest upravo kokpit orijentiran ka vozaču. Središnji dio komandne ploče gdje se nalazi središnji ekran iDrive sustava, otvori za zrak i kontrole za audio sustav i klima uređaj, kompletno je lagano nakošen prema vozaču. K tomu, ručica mjenjača, ručna kočnica i Driving Dynamic Control upravljač smješteni su na površini koja se otvara prema vozaču a ista je smještena nešto niže dolje od suvozačeve strane središnjeg grebena.

Crni instrumenti na novom BMW Coupeu serije 6 posveta su tradicionalnim sportskim automobilima dok ujedno koriste najnoviju tehnologiju prikaza. Navigacija, komunikacijski softver i multimedija se koristi putem iDrive kontrolnog sustava čiji se zaslon zasniva na inovativnim tehnološkim rješenjima. 10.2 inčni ekran vrlo je plitak zbog čega izgleda doista moderno, a transreflektivna tehnologija omogućava putnicima vidljivost u svim uvjetima, čak i pri jakom sunčevom svjetlu.

Unaprijeđeni Head-Up-Display sustav koristi cijeli spektar boja ne bi li što kvalitetnije prikazao sve tražene informacije na vjetrobranskom staklu automobila. BMW je kupcima ponudio Bang & Olufsen surround sustav sa 12 zvučnika i pojačalom iako je za isti doduše potrebna pozamašna nadoplata.

Za početak prodaje odabran je samo jedan agregat. Radi se o 4.4-litrenom Twin-Turbo V-8 motoru koji razvija maksimalnu snagu od 408 KS u rasponu od 5.500 o/min do 6.400 o/min, a maksimalan okretni moment iznosi 610 Nm koji je na raspolaganju već pri 1.750 o/min pa sve do 4.500 o/min. Spomenuti agregat uparen je s BMW-ovim novim 8-stupanjskim Sport Automatic mjenjačem a moguće je i odabrati BMW-ov tradicionalan 6-stupanjski ručni mjenjač.

Novi BMW 650i Coupe sprint od nule do stotke postiže za 4.9 sekundi a maksimalna brzina elektronički je ograničena na 250 km/h. V8 jedinica u novom coupeu također se može pohvaliti i vrlo niskom potrošnjom za ovaj tip motora i izlaznu snagu. Točne brojke još nisu poznate, međutim BMW-ovi motori poznati su kao jaki ali iznimno štedljivi pogonski sklopovi tako da smo sigurni da neće razočarati ni ovoga puta.

8-stupanjski Sport Automatic sustav prijenosa u novom Coupeu nudi vozaču savršenu kombinaciju brzine, fleksibilnosti, sportskog osjećaja i učinkovitosti. Inovativno podešenje za promjene brzina dopušta 8 stupnjeva prijenosa pri čemu se maksimalno može iskoristiti ubrzanje pri svakoj brzini vožnje dok istovremeno štedi gorivo vožnjom na niskim okretajima.

Izuzev učinkovite potrošnje goriva 4.4-litrene V8 jedinice i 8-stupanjskog Sport Automatic sustava prijenosa, na raspolaganju je i cijeli niz tehnoloških rješenja iz BMW EfficientDynamicsa koje dodatno doprinose smanjenju potrošnje goriva i emisije štetnih plinova. Sustav regenerativnog kočenja, inteligentna ultralaka konstrukcija i dalekosežna poboljšanja u aerodinamici osiguravaju maksimalnu učinkovitost.

U ponudi se očekuje i model 640i koji dolazi sa rednim 6-cilindričnim 3,0-litrenim bi-turbo motorom koji razvija 320 KS pri 5.800 o/min te najveći okretni moment od 450 Nm između 1.300 i 4.500 o/min.

Ultra lagane kočnice s ventiliranim diskovima izrazito su učinkovite a njihov rad dodatno podupire DSC sustav koji spaja tehnološka rješenja poput: Anti-lock Braking System, Dynamic Traction Control, Cornering Brake Control, Dynamic Brake Control, Start-off Assistant, automatska Brake Drying funkcija i Brake Fade Compensation.

U standardnu opremu također ulaze i ultra-lagani 8.5 x19-inčni aluminijski naplatci s all-season gumama dimenzija 245/40 R19 i sustavom za praćenje pritiska zraka u gumama.

Standardna oprema uključuje i Driving Dynamics Control sustav koji omogućava vozaču da dozira stupanj udobnosti i sportske vožnje odabirom jednog od četiri podešenja (COMFORT, NORMAL, SPORT i SPORT+) preko velikog gumba na središnjem grebenu. Odabirom podešenja vozač utječe na parametre poput odaziva gasa, tvrdoče upravljača, rada amortizera te karakteristika prijenosa automatskog mjenjača. U SPORT+ modalitetu rada uključuje se Dynamic Traction Control čime se podiže prag tolerancije sustava protiv proklizavanja u intenzivnijim situacijama tijekom nešto sportskije vožnje.

Novi BMW Coupe Serije 6 proizvoditi će se u BMW-ovoj tvornici u Njemačkoj, točnije u mjestu Dingolfing. S proizvodne trake najvećeg proizvodnog pogona BMW Grupe također silaze i modeli Serije 5 i Serije 7. Ovdje se koriste najnoviji strojevi i vrhunska tehnologija koje prate visoki standardi kvalitete koji se očituju u besprijekornoj izradi raznih komponenti kako bi BMW-ova vozila odgovarala željama svojih kupaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene