Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi motori

[VIDEO] Chevrolet predstavio novi Camaro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki je Chevrolet upravo predstavio šestu generaciju modela Camaro koja će na američko tržište stići ove jeseni. Riječ je o automobilu kojega će prije svega karakterizirati prepoznatljiv dizajn te manja masa i bolja vozna svojstva u odnosu na prethodnika.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Temeljito unaprjeđenje Chevrolet najavio pogonski sklop novog Volta Slika nije dostupna Sanjajte uz Chevrolet i Turbo

Konkretnije, u Chevroletu su se odlučili na tzv. evolutivni pristup dizajnu Camara pa bi mnogi mogli reći kako njegov vanjski izgled više podsjeća na temeljiti facelift, nego na novu generaciju, no promjena svakako ima. Kroz veće izmjene je prošao interijer ovog automobila s kokpitom koji će ubuduće biti više okrenut vozaču, a tu su i 8-inčni zaslon kao središte infotainment sustava, razni ukrasi i općenito bogatija oprema.

Važniji je podatak kako se ovaj model temelji na novoj Alpha platformi, kako su aerodinamička svojstva automobila osjetno unaprjeđena, dok je zahvaljujući većoj upotrebi aluminija ukupna masa automobila smanjena za oko 100 kg i sl. Recimo i kako je novitet neznatno kraći, uži i niži od prethodnika.

Uz istovremeno povećanje strukturalne krutosti vozila te novi prednji i stražnji ovjes novi će Camaro svojim vozačima ponuditi naprednija vozna svojstva, a u SS izvedbi će biti dostupan i sustav Magnetic Ride Control.

Recimo i kako je unaprijeđen i kočnički sustav čiju osnovu čine diskovi promjera 320 mm (4-klipna kočnička kliješta) sprijeda i 315 mm otraga u LT izvedbi, dok je SS opremljen brembovim kočnicama s diskovima 345 mm sprijeda i 338 mm otraga, a na oba kraja se nalaze i 4-klipna kliješta. Recimo i kako standardnu ponudu čine 18, odnosno 20-colni kotači na SS izvedbi.

Što se motorizacije tiče, ponudu će otvoriti novo razvijeni 2.0 4-cilindrični turbo snage 205 kW, odnosno 279 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 6 sekundi, uz prosječnu potrošnju od 7,8 l/100 km što ovu izvedbu čini najekonomičnijim Camarom do sada.

Potom slijedi novi 3.6 V6 snage 250 kW, odnosno 340 KS i najvećeg okretnog momenta od 385 Nm. Kao i manji 2.0 ovaj je motor uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i opcijskim novim 8-stupanjskim automatskim prijenosom (Hydra-Matic 8L45) s ručicama na upravljaču.

Camaro SS čini vrh ponude i njega pokreće 6,2-litreni V8 snage 339 kW, odnosno 460 KS i najvećeg okretnog momenta od 617 Nm koji je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem sa sustavom Active Rev Match, dok opciju čini 8-stupanjski automatski mjenjače (Hydra-Matic 8L90) s ručicama na upravljaču.

Novi Camaro će se proizvoditi i u Lansingu, u Michiganu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene