Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igračka za velike dečke

VIDEO: BMW na daljinsko upravljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se kao klinci ikada igrali autima na daljinsko upravljanje? Mi jesmo, a vjerojatno ste i vi... A jeste li istovremeno sanjali da to jednoga dana možete raditi s pravim autom? Čini se da nismo bili jedini!

Do sada smo već imali prilike vidjeti prilično inovativne aplikacije za pametne mobitele poput Nokie N8 ili N7. Međutim, mislim da se nitko nije nadao da ćemo jednog dana moći upravljati BMW-om serije 1 preko svog mobitela tj. da će taj dan biti tako blizu.

Pročitajte i ovo Istraga u Sisku - 4 FBI i Europol Međunarodna istraga dovela do hrvatskog grada: "Prate što tipkate, promatraju vas preko kamere i koriste vaše računalo za napad na druga" Slika nije dostupna Spas u daljnskom upravljanju Mini helikopterom dostavljali mobitele zatvorenicima

Nokia Asia, udružila je snage s dva genijalna programera, An Jiaxuanom i njegovim prijateljem koji su razvili softversku aplikaciju za Nokiju C7 s operativnim sustavom Symbian kojom se može daljinski upravljati automobilom.

Ovoj dvojici entuzijastičnih programera trebalo je 20 dana da razviju i isprogramiraju spomenuti softver. Nakon što su testirali upravljanje na sedam različitih predmeta od lutaka i igračaka do digitalnih naprava poput klima uređaja, bili su spremni za završni korak.

Nekim ljudima bilo bi sasvim dovoljno i vrlo korisno da su stali već ovdje, međutim ovi dečki imali su veće planove. Željeli su osmisliti način da daljinski kontroliraju automobilom.

Nakon iscrpnog programiranja i niza testova, krenuli su na podešavanje BMW-ovih sustava s Nokiom C7. Kao što možemo vidjeti, testiranje je bilo uspješno. Od sada je moguće daljinski upravljati BMW-ovim automobilom! Sve što vam treba za upravljanje BMW-om nalazi se na Nokiji C7 – od upravljanja (okretanja volana) do ubrzavanja ili kočenja, zapravo, bilo kojeg manevra koji poželite.

Postoje automobili koji lete poput Terrafugia Transitiona, zatim automobili koji voze sami od sebe poput projekta koji je razvio Google, a sada imamo i automobil na daljinsko upravljanje pomoću običnog telefona.

Ovoj priči dodajemo i filmić koji se neki dan pojavio na internetu. Glavne uloge opet imaju mladi entuzijasti, Twitter  i lijepi Mercedes CL550!!

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene