Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz i performanse

[VIDEO] Bentley potvrdio dolazak SUV-a Bentayga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bentley je iskoristio početak detroitskog auto salona da još jednom najavi skorašnji dolazak svog prvog SUV/crossover modela te istovremeno potvrdi kako će taj automobil nositi naziv Bentayga.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Pogledajte kako je krajolik Lijepe naše ukrasio fotografije novog Bentleyja! Slika nije dostupna Novo širenje ponude Bentley potvrdio razvoj manjeg SUV-a i novog sportskog automobila

Konkretnije, Bentayaga će službenu premijeru imati krajem ove, a prve isporuke bi trebale uslijediti početkom iduće godine. Riječ je o automobilu za kojega u Bentleyu kažu kako će svojom kombinacijom "modernog britanskog luksuza" i "impresivnih on i off-road performansi" naprosto "redefinirati segment premium SUV-ova".

Konačni izgled i performanse za sada dakako nisu poznate, ali znamo kako će presudni utjecaj na izgled imati sadašnja ponuda ovog proizvođača, poglavito model Continental, a na licu će se svakako isticati velika i izražena maska te okrugla svjetla. Interijer bi prije svega trebao biti luksuzan, kvalitetno izrađen, bogato opremljen te prostran.

Osnovu motorizacije će vjerojatno činiti 4.0 V8 bi-turbo te 6.0 W12 bi-turbo motori, a ovaj potonji će razvijati snagu od oko 600 KS. Također, izvjesno je kako će se u ponudi naći i hibridne izvedbe. Točnije, nagađa se kako bi kupcima mogla biti ponuđena jedna benzinska i jedna dieselska hibridna verzija.

Pored novo objavljenog teasera bočnog otvora za hlađenje dizajniranog u obliku slova B, kojeg možete vidjeti na priloženoj slici, iz Bentleya je stigao i kraći video zapis s pustinjskog testiranja Bentayge.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene