Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupocjeni Hamann Hawk

Superautomobil za Barbike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi bilo je puno prerada raznih supersportskih automobila. Jedan od njih je i Hamann Hawk – superautomobil sa 636 KS.

Mercedes-Benz SLS AMG doživio je više prerada, nekih boljih od drugih. Stručnjaci iz Hamann Motorsporta, tuning tvrtke iz Njemačke, preobrazili su 'krilati' Mercedes SLS AMG u automobil zvan Hamann Hawk i obojali ga u, kako oni zovu, Everose Gold boju. Međutim nama više izgleda kao mat roza boja nego zlatna... ali, zanemarimo boju i pogledajmo kompletni automobil.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VÄTH restaurirao Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Slika nije dostupna Kralj ostaje kralj – osvježena G klasa

Već sama osnovna verzija SLS-a dolazi s pozamašnom izlaznom snagom od 563 KS i . Međutim Hamannov odjel za rad na motoru odlučio je dodati još malo snage V8 jedinici. Ključnu ulogu u povećanju snage ima novi visoko-performansni ispušni sustav izrađen od titana i remap ECU jedinice.

U kombinaciji s novim granama, sportskim katalizatorima i sportskim filterom zraka, ovako dorađen sustav i dalje će pružati onaj gromki moćan zvuk 6.2-litrenog agregata. Nakon prerade snaga iznosi 636 KS i 680 Nm pri 4.850 o/min okretnog momenta.

Nabrijani gullwing može se pohvaliti prvoklasnim rezultatima. U 'race start' načinu rada, ovaj dvosjed ubrzava od 0-100 km/h za samo 3.6 sekundi (originala 3,8 sec) i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h (original 317 km/h). Mjenjačka kutija ostala je ista, AMG SPEEDSHIFT DCT sa 7 brzina.

Superiorne performanse uparene su s vrlo upadljivim izgledom i aerodinamičkim karakteristikama koje je Hamann usavršio testiranjima u zračnom tunelu. Prednji branik s većim usisima za zrak, osim što osigurava bolji dotok svježeg zraka u motor, ovom dvosjedu daje još dinamičniji izgled kojemu doprinose i dodatni spojleri.

Da stvari ne bi ostale samo na funkcionalnosti, nova hauba od karbonskih vlakana ukrašena je karbonskim uzorkom kao i retrovizori, poklopac prtljažnika i stražnje krilo koje je Hamann ugradio kako bi se savršeno izbalansirala potisna sila na prednjoj i stražnjoj osovini.

Ovaj neobičan dvosjed izgleda još niži i širi zbog bočnih pragova. Novi stražnji branik s ugrađenim difuzorom poboljšava protok zraka pod automobilom i pruža dovoljno prostora za četiri ogromna auspuha promjera 90 milimetara. Hamann Hawk opremljen je i novim dorađenim ovjesom s četiri prilagodljiva amortizera kojima se točka težišta može smanjiti za 30 milimetara.

Za savršenu kombinaciju udobnosti i upravljivosti brinu se izuzetno lagani 'Unique Forged Anodized' 21-inčni naplatci, 9Jx21 sprijeda s gumama dimenzija 245/30 ZR 21 i 12.5Jx21 straga s gumama dimenzija 345/25 ZR 21.

Njemački tuner u potpunosti je redizajnirao i interijer SLS-a i pretvorio ga u pravu VIP ložu s obilježjima automobilističkog sporta. Najmekša koža i antilop zamijenjuju uobičajene presvlake a dodani su i poneki drugi detalji poput komplementarnog dizajna pragova i središnjeg grebena s istim karbonskim uzorkom kao i ostatak automobila.

Hamann motorsport, kao jedan od najboljih tuning kuća na svijetu, napravio je dobru preradu već fenomenalnog SLS-a... samo se nadamo da je dostupan i u drugim bojama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene