Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uspjeh u DTM-u proslavili novim M3 limitiranim izdanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek su jednu sezonu ponovno u DTM seriji a BMW se već okitio prvim lovorikama i to trostrukim naslovom, onim vozača, proizvođača i timskim naslovom.

BMW Motorsport prošle se godine nakon gotovo 20 godina izbivanja vratio u DTM seriju a s okončanjem sezone rezultati su iznad svih očekivanja. Kanadski vozač Bruno Spengler osvojio je naslov u kategoriji vozača, BMW Team Schnitzer osvojio je timski naslov a BMW-u je pripala čast proizvođača br. 1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

BMW M GmbH odlučio je proslaviti ovaj veliki uspjeh s vrlo posebnim limitiranim izdanjem punog naziva BMW M3 DTM Champion Edition. Oponašajući izgledom Spenglerov trkaći automobil, ovo posebno izdanje biti će dostupno isključivo u Frozen Black crnoj boji dok karbonski dodatci, razni tamni kromirani elementi, mat crni kotači i dijelovi preuzeti s DTM automobila također odražavaju njegovu usku povezanost s pobjedničkim BMW M3 DTM.

Ta se tema nastavlja s BMW M prugama na krovištu i poklopcu prtljažnika izrađenima od karbonom ojačane plastike ili CFRP-a, te s BMW M logom na stražnjem dijelu lukova prednjih kotača i oznakama na stražnjim bočnim prozorima.

U unutrašnjosti se rodbinske veze sa Spenglerovim DTM trkaćim automobilom ogledavaju u dizajnu ulaznih pragova koji vizualno odražavaju dizajn vozačeve kacige a traka od karbona nosi prvakov potpis i serijski broj automobila. Popis ekskluzivnih elemenata u unutrašnjosti ovog posebnog izdanja ne završava s time. Upravljač omotan u Alcantaru, ručna kočnica s ušivenom oznakom M Power te crna Novillo koža koja prekriva dijelove interijera dodatno ukrašene s kontrastnom Palladium Silver bojom još su neki dodatci koji čine ovaj automobil doista posebnim.

►►►   BMW M3 DTM – povratak legende

►►►   Pogledajte kako BMW M3 i M5 izgledaju u mat bojama

Competition paket, M Drive, M DCT Drivelogic i M Driver's paket neki su od tehničkih elemenata koji naglašavaju visoko-performansni karakter automobila. Popis opreme uključuje i Professional navigacijski sustav, grijana sjedala i Park Distance Control, drugim riječima sve one uobičajene stavke za svakodnevnu vožnju koje očekujemo od automobila ovakve klase.

BMW M3 DTM Champion Edition proizvesti će se u ograničenoj seriji od 54 jedinice a biti će ponuđeno na raznim međunarodnim tržištima. BMW M također će svakom od 54 sretnika koji će se uspijeti dohvatiti novog limitiranog BMW M3 DTM Champion Editiona ponuditi i jedan vrlo zanimljiv bonus. Vlasnici novog limitiranog izdanja imati će priliku sudjelovati u BMW M Fascination Nordschleife tečaju sportske vožnje pod budnim okom samog Brune Spenglera. Najzanimljivija stavka BMW Driving Experience programa jest činjenica da se tečaj održava na legendarnom Nordschleifeu na Nurburgringu gdje se BMW M automobili guraju do krajnjih granica s ciljem testiranja pojedinačnih elemenata podvozja i pogonskog sklopa koji se tada uštimavaju za optimalan rad.

BMW M3 DTM Champion Edition proizvoditi će se u proizvođačevom pogonu u Regensburgu i tvornici BMW M GmbH-a a početak proizvodnje zakazan je za veljaču 2013. Novo limitirano izdanje u Njemačkoj će se prodavati pri početnoj cijeni od 99.000 eura s uključenim PDV-om.

Što se tiče samog BMW-a, prodajni rezultati za 2011. godinu više su nego zadovoljavajući. Zabilježili su 1.67 milijuna prodanih automobila i više od 113.000 prodanih motocikala diljem svijeta. Zarada prije poreznih davanja za fiskalno razdoblje 2011. iznosila je frapantnih 7.38 milijardi dok je ukupni promet iznosio 68.82 milijarde eura. Zadnjeg dana te fiskalne godine, 31. prosinca 2011., BMW Grupa zapošljavala je oko 100.000 ljudi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene