Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski proizvođač sportskih automobila, već pomalo zaboravljeni TVR je najavio skori dolazak ček četiri nova modela, a za njihov će razvoj biti zaslužan i Gordon Murray.


 

Vlasnici već pomalo zaboravljenog britanskog proizvođača automobila, TVR-a, su objavili planove o njegovoj revitalizaciji i lansiranju nova, barem, četiri modela od kojih bi prvi na tržište trebao stići već 2017. te kako će im u njihovim planovima pomoći proslavljeni Gordon Murray, čovjek odgovoran za McLaren F1.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrijeđanje i prepirke dvaju svjetski popularnih kuhara! Slika nije dostupna Kontroverzni par nastavlja šokirati sve oko sebe

Za sada nema konkretnijih podatka o ovim novitetima, no zna se kako je dizajn dva nova modela već završen te kako će oba biti dostupna kao coupe te kabriolet. Također, očekuje se kako će se ovi modeli temeljiti na cjevastoj čeličnoj šasiji, dok će im karoserija biti izrađena od aluminija i kompozitnih materijala.

Naime, TVR, Murray i Cosworth na ovom modelu zajednički rade već više od godinu dana, a plan za lansiranje spomenuta četiri noviteta bi se trebao realizirati u narednih deset godina.

Nadalje, za sada nije konkretnije poznata motorizacija ovih automobila, no očekuje se kako će ih, ili barem ovaj prvi model, pokretati sprijeda smješteni atmosferski fordov ili GM-ov V8 motor za čiju će doradu biti zadužen Cosworth. Snaga će mu se kretati iznad 335 kW, odnosno 455 KS, a na podlogu će se prenositi putem ručnog 6-stupanjskog mjenjača i pogona na stražnje kotače.

Ako sve prođe prema planu u TVR-u planiraju proizvodnju između 1.000 i 1.500 primjeraka godišnje, dok bi se cijena prvog modela trebala kretati oko 80.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.